Miha Štamcar, 09.06.2018 ob 20:52

Na najnovejši svetovni lestvici je Slovenija v moški konkurenci med ekipami napredovala na 14. mesto, na evropski pa je trenutno sedma. Tako visoko slovenska reprezentanca še ni bila, trojka za sredozemske igre, Bojan Tokič, Darko Jorgič in Deni Kožul pa bo čez dober teden dni začela s pripravami na sredozemske igre v Tarragoni.

Pred mesecem dni je bila Slovenija v moški konkurenci na 16. mestu svetovne lestvice, po dobrih nastopih Tokiča, Jorgiča in Kožula na turnirjih svetovne serije v Hongkongu in na Kitajskem pa je napredovala še za dve mesti. Še naprej je v vodstvu Kitajsk pred Nemčijo in Japonsko. Tudi v ženski konkurenci vodijo Kitajke, druge so Japonke, tretji pa Hongkong. Najboljša evropska ekipa je na sedmem mestu Avstrija, Slovenke pa so na 43. mestu.

Na sredozemskih igrah, kjer se bodo reprezentance borile tudi za ekipni naslov, bodo ob Tokiču, Jorgiču in Kožulu slovenske barve branile tudi Alex Galič, Ana Tofant in Aleksandra Vovk. Ker bo selektorka Vesna Ojsteršek prihodnje tri tedne odsotna, saj bo v Indiji, tako kot lani, vodila superligo UTT2 – izbrana je bila med šestimi tujimi trenerji -, bo dekleta vodil Jože Urh.

Obe reprezentanci bosta s pripravami na sredozemske igre uradno začeli 18. junija po uradni predstavitvi Olimpijskega komiteja Slovenije v Portorožu.