Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca v postavi Bojan Tokič, Darko Jorgič in Deni Kožul je na sredozemskih igrah v Tarragoni prišla do prvega mesta. V polfinalu so izbranci Andreje Ojsteršek Urh brez izgubljenega niza premagali domačine prvenstva, Špance, v finalu pa so s 3:1 ugnali še Francijo. Dvakrat je zmagal Bojan Tokič, eno zmago pa je dodal še aktualni sredozemski prvak v posamični konkurenci, Darko Jorgič.

Finalni obračun s Francozi, ki so v polfinalu s 3:1 premagali Portugalsko, se je za slovensko reprezentanco začel na najboljši možni način. Izkušeni Bojan Tokič dvoboja proti Alexandru Robinotu sicer ni začel najbolje, saj je 22-letni Francoz dobil uvodni niz, zato pa je bil toliko bolj zbran v nadaljevanju dvoboja in na koncu slavil s 3:1 (-5, 8, 9, 8). Tudi Darko Jorgič se je za zmago s 3:1 (10, 7, -9, 6) proti obetavnemu, le 162 cm visokemu Leu Nordestu, moral pošteno potruditi. V igri dvojic sta Tokič in Jorgič sicer morala priznati premoč francoskemu paru Robinot/Seyfried z 2:3 (6, -5, -7, 6, -9), zato pa je v četrtem dvoboju Tokič postavil zadeve na svoje mesto. Proti 17-letnemu Nordestu je 19 let starejši Novogoričan nekaj težav imel le v uvodnem nizu, v drugem in tretjem pa je bilo vse v njegovem znamenju za končno zmago s 3:0 (10, 5, 6).

»Ponosna na fante, ki so v teh težkih pogojih za igro pokazali, da zmorejo ohraniti mirno glavo. Za njimi je izredno naporna sezona, tudi urnik tekmovanj na sredozemskih igrah je bil izredno naporen, vendar so dokazali, da so bili na tem tekmovanju najboljši. Na izredno visoki ravni je oba turnirja odigral Jorgič, ki se je ves čas pritoževal nad žogicami butterfly G40, vendar z njimi v Tarragoni v posamični konkurenci ni doživel poraza,« je bila z igro svojih izbrancev zadovoljna selektorka Andreja Ojsteršek Urh.

Pred finalno tekmo s Francijo so slovenski igralci v polfinalu s 3:0 premagali domačo izbrano vrsto. V prvem dvoboju je Tokič s 3:0 (6, 5, 9) premagal Carlosa Machada Sobradosa, Darko Jorgič je s 3:0 (6, 1, 9) nadigral Jesusa Cantera, v igri dvojic pa sta Tokič in Jorgič prav tako s 3:0 (7, 4, 5) ugnala špansko dvojico Carlos Franco Medina/Carlos Machado Sobrados. Brez izgubljenega dvoboja pa so v četrtfinalu premagali tudi Turčijo. Tokič je v prvem dvoboju imel kar nekaj težav, da je strl odpor Abdullaha Yigenlerja s 3:2 (3, -8, 6, -8, 10), hitreje pa je svoje delo proti najboljšemu turškemu igralcu, Ibrahimu Gunduzu, opravil Darko Jorgič, ki je zmagal s 3:0 (7, 12, 6). Najboljša slovenska igralca na svetovni lestvici sta s 3:0 (2, 9, 6) ugnala tudi turško dvojico.

Zelo blizu uvrstitve v polfinale so bile tudi slovenske reprezentantke, saj so po porazu Ane Tofant proti Sibel Altinkayi z 1:3 (4, -11, -5, -5) povedle z 2:1. Najprej je Alex Galič s 3:2 (5, -7, -9, 6, 6) ugnala Ozge Yilmaz, nato pa sta bili Galičeva in Tofantova s 3:2 (9, 10, -8, -3, -10) uspešni tudi v igri dvojic. Toda v četrtem dvoboju je Galičeva morala priznati premoč Altinkayi z 0:3 (-8, -6, -9), v odločilni tekmi pa je Yilmazova s 3:2 (10, -8, 7, -8, 8) premagala Tofantovo. V ženski konkurenci je prvo mesto osvojila Španija, ki je s 3:0 premagala Turčijo.