Slovenska trojka na turnirju svetovne serije ITTF v Hongkongu je v drugem krogu kvalifikacij končala s svojimi nastopi. Za Bojana Tokiča je bil usoden Anglež Liam Pitchford s 4:2 (3, 3, 6, -8, -4, 6), Darka Jorgiča je izločil Kitajec Yu Zhou s 4:2 (-10, 3, 9, -9, 3, 4), najbližje napredovanju pa je bil Deni Kožul, za katerega je bil s 4:3 (10, -8, -9, -8, 9, 8, 7) usoden Japonec Masataka Morizono. Za Darka Jorgiča je konec tekmovanja tudi v konkurenci do 21 let, kjer ga je s 3:2 (6, -10, -10, 5, 9) premagal Kitajec Guankai Niu.

Deni Kožul, trenutno 109. igralec na svetovni jakostni lestvici je proti Masataku Morizonu, ki je na 52. mestu, že vodil s 3:1 v nizih. Japonec je izid v nizih nato izenačil, v odločilnem sedmem pa je mladi slovenski reprezentant povedel s 5:1, vendar žal zanj nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, tako da se je v tretji krog uvrstil Morizono.

V popolnoma izgubljenem položaju je bil proti Angležu Liamu Pitchfordu (58.) najvišje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici Bojan Tokič (70.), ki nikakor ni našel prave rešitve na servisu. V četrtem in petem nizu je Tokič le prišel do svoje igre, v šestem pa je bil spet boljši Anglež.

Za slovenskega državnega prvaka Darka Jorgiča pa sta bila v drugem krogu članskega turnirja in turnirja do 21 let usodna Kitajca. Na članskem turnirju ga je premagal Yu Zhou, sicer na  96. mestu svetovne lestvice. Z malce sreče v tretjem in četrtem nizu bi se njun dvoboj lahko končal tudi drugače, kar velja tudi za njegov obračun proti Guankai Niu v konkurenci do 21 let.

»Deni je prikazal vrhunsko igro v dvoboju z Morizonom, žal pa je v sedmem nizu in vodstvu s 5:3 zapravil dve rahlo višji žogici na bekendu, ki bi ju lahko zaključil z bekend spinom, a je naredil napako, po kateri se ni več pobral. Bojana muči nespečnost, zato jemlje tablete za spanje. Zaradi klime se je še prehladil, tako da na pro tour turnirjih resnično nima sreče z zdravjem, medtem ko Darko nima sreče v žrebu. Prve štiri nize je proti Zhou odigral na visoki ravni, nato pa so se pojavile njegove stare napake, ki jih skušamo odpraviti,« je nastope slovenske trojke v Hongkongu ocenila selektorka Andreja Ojsteršek Urh.

Prihodnji teden bodo Tokič, Jorgič in Kožul igrali na turnirju svetovne serije ITTF Platinum v Shenzhenu na Kitajskem.