Miha Štamcar, 19.05.2018 ob 22:43

Že v torek je Arrigoni v prvi polfinalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske v gosteh premagal Kajuh Slovan, medtem ko je bila Vesna danes v domači dvorani v Zalogu prav tako s 5:2 boljša od Logatca. Tudi v ligi Vzajemna 1. SNTL moški sta v obeh polfinalnih obračunih končnice slavili ekipi, ki sta bili po rednem delu tekmovanja na prvem mestu. Zanimivo je, da sta obe ekipi slavili s 5:3, Krka v Puconcih, Inter Diskont I pa v Mariboru. Druge tekme bodo na sporedu v sredo, 23. maja, morebitne tretje pa v soboto, 26. maja.

Zaradi nastopa slovenske mladinske reprezentance na mladinskem odprtem turnirju Slovaške, na njem ob Aleksandri Vovk nastopata še Lea Paulin (Arrigoni) in Lara Opeka (Kajuh Slovan), so Izolčanke in Ljubljančanke svojo prvo polfinalno tekmo končnice odigrale že v torek. S 5:2 so po zaslugi treh zmag Jane Ludvik in dveh Lee Paulin slavile aktualne slovenske državne prvakinje, za Kajuh Slovan sta bili po enkrat uspešni Lara Opeka in Tjaša Novak.

S 5:2 se je zmage veselila Vesna, ki je bila po dogovoru klubov domačin prve polfinalne tekme. Junakinja dvoboja je bila Ivana Zera. Zmagovalka tretjega odprtega turnirja Republike Slovenije v Puconcih pred tednom dni je dobila vse tri svoje dvoboje, najbolj pa jo je namučila Nina Zupančič. Njun dvoboj se je končal šele v petem nizu, po enkrat pa sta bili za domačo ekipo uspešni Kristina Pavič Rahotin in Špela Trelec, za Logatčanke je obakrat slavila Nina Zupančič.

Državni prvaki so v Puconcih povedli že s 4:1 v zmagah, a so se domačini z zmagama Tomaža Pelcarja in Bojana Ropoše vrnili v igro, odločilno zmago pa je nato za Novomeščane priigral Peter Hribar. Mladi up slovenskega namiznega tenisa je v izenačenem dvoboju, v katerem je prvi in tretji niz dobil na razliko, dobil z zmago v četrtem nizu z 11:7. Že pred tem je Hribar dobil oba svoja dvoboja, dvakrat je bil uspešen še Tilen Cvetko, za domačine je dve zmagi priboril Ropoša in eno Pelcar.

Napeto je bilo tudi v Mariboru, kjer so domačini z zmagama Danila Piljaka in 49-letnega Gregorja Komaca povedli z 2:0, vendar so se Ravenčani po zaslugi Mitje Horvata in Janeza Petrovčiča vrnili v igro. Horvat je v petem dvoboju premagal Horvata, nato pa je bil za Mariborčane uspešen Matevž Črepnjak. Toda do preobrata ni prišlo, kajti 39-letni Horvat je v maratonskem dvoboju v petem nizu s 14:12 premagal deset let starejšega Komaca, 39-letni Petrovčič pa prav tako v petem nizu z 11:9 šest let mlajšega Črepnjaka.

V kvalifikacijah za uvrstitev v Vzajemna 2. SNTL moški so Križe kot drugouvrščena ekipa tretje lige v Ljubljani v še enem maratonskem obračunu s 5:4 premagali domačo Ilirijo. Z dvema sta se v gostujoči ekipi izkazala Dejan Stojanovič in Emil Steiner, ki je dobil tudi odločilni deveti dvoboj proti Timonu Oštirju Mičiču, enkrat je do zmage prišel tudi Klemen Mrak. Za Ilirijane je bil trikrat uspešen Mirza Tvrtkovič, enkrat pa Kristian Ludvik.

Izida prvih polfinalnih tekem končnice Vzajemna 1. SNTL moški

Izida prvih polfinalnih tekem končnice Vzajemna 1. SNTL ženske

Izid prve kvalifikacijske tekme Vzajemna 2. SNTL