Namiznoteniški klub Savinja, ki se je z organizacijo izkazal že minuli teden, ko je bilo na sporedu državno prvenstvo za kadete in kadetinje, bo organiziral še državni prvenstvi za mlajše kadete in kadetinje ter za člane in članice do 21 let. V soboto in nedeljo se bodo za naslove v posamični konkurenci in med dvojicami borili najmlajši namiznoteniški igralci in igralke, samo v nedeljo pa tudi v kategoriji do 21 let.

V kategoriji mlajših kadetov je skupaj prijavljeno 80 igralcev, med njimi tudi vseh osem najboljših na kakovostni lestvici za sezono 2019/20. Prvi nosilec bo Luka Jokić (Mengeš), ki naj bi imel, če bo šlo vse po napovedih, največjo konkurenco v Boru Klešniku (Vesna), Maju Murnu (ŠD SU), Zalu Sesku (Vesna), Timu Stajnku (Vesna), Urbanu Jancu (Ljubljana, Marku Dimniku (Vesna) in Janezu Jedlovčniku. V lanski sezoni je v Preboldu slavil Miha Podobnik (Logatec), pred Brinom Vovko Petrovskim (Savinja) ter Andražem Zupančičem (ŠD SU) in Aleksom Ujašem (Letrika), Vsi štirje so pred tednom dni v Lučah igrali v kadetski konkurenci, Podobnik pa je prišel do naslova državnega prvaka med posamezniki, pa tudi v dvojicah z Blažem Lapajnetom (Xiom Muta) in Saro Tokić (Letrika) v mešanih dvojicah.

Podobno kot Podobnik tudi Sara Tokić ne bo branila naslova iz Prebolda, je pa zato minulo nedeljo pri kadetinjah prišla do vseh treh naslovov. Vendar bo Tokićeva v Lučah prav tako igrala, le da v konkurenci do 21 let. Tudi lani drugouvrščena Enya Moltara, ki je pred tednom dni proti Tokićevi pri kadetinjah izgubila v finalu, bo v nedeljo igrala v konkurenci do 21 let. Prva nosilka bo tako Neža Pogačar Žun (Mengeš), za njo pa so do osmega mesta razvrščene Lana Slatinšek (ŠD SU), Ana Leskošek (Savinja), Živa Dogar (Kema), Zoja Žolek (Cirkovce), Ana Gergek (Kema), Maja Belaj (Savinja) in Pika Bavdek (Kajuh Slovan). Skupaj bo nastopilo 36 mlajših kadetinj.

Edini, ki bo branil lanskoletni naslov iz Prebolda, bo Tilen Cvetko (Krka), ki je slavil pred Jožkom Omerzelom (ŠD SU), Rokom Trtnikom (Mengeš) in Damjanom Zelkom. Vsi, z izjemo Zelka, se bodo za naslov najboljšega v kategoriji do 21 let potegovali tudi v Lučah. Prijavljeno je 37 igralcev, ob že omenjenih Cvetku, Omerzelu in Trtniku pa so med nosilci še Luka Breznik (Inter Diskont), Nejc Erjavec (Mengeš), Aljaž Frelih (Mengeš), Luka Norčič (Kema) in Aljaž Godec (Inter Diskont). Med prijavljenima sta tudi že omenjeni Podobnik ter trikratni aktualni državni prvak med mladinci, Žiga Kristijan Žigon.

Okrnjena bo le udeležba v konkurenci članic do 21 let. Z izjemo Lee Paulin (Arrigoni) bodo manjkale vse tri slovenske članske zmagovalke, lanskoletna državna prvakinja Aleksandra Vovk, Katarina Stražar in Ana Tofant. V njihovi odsotnosti je Paulinova prva favoritinja, vendar jo je pred 14 dnevi v Izoli na mladinskem državnem prvenstvu že v četrtfinalu presenetila Sara Tokič, tako da je do naslova prišla Tjaša Novak (Kajuh Slovan), ki tudi v Lučah računa na visoko uvrstitev, med nosilkami pa so še Lara Opeka (Kajuh Slovan), ki je druga nosilka Nuša Kadiš (Inter Diskont), Špela Trelec (Vesna), Nuša Bolte (Jesenice), Ana Kovačec (Kema) in Polona Horvat (Inter Diskont).

Predtekmovanje v disciplinah posamezno se igra v skupinah s po 3-4 igralci-igralkami. V finalno skupino se uvrstijo vsi prvo in drugo uvrščeni-e tekmovalci-ke iz predtekmovalnih skupin. Vse discipline posameznikov se v predtekmovanju igrajo na tri dobljene nize, v finalni skupini do vključno osmine finala na tri dobljene nize, od vključno četrtfinala naprej pa na štiri dobljene nize. Obe disciplini  dvojic se igrata od začetka do konca na izpadanje na tri dobljene nize.

Tekmovanje bo potekalo brez prisotnosti gledalcev (tudi brez prisotnosti staršev in sorodnikov, razen tistih, ki bodo uradno prijavljeni kot trenerji z veljavno licenco)! Na njemu so lahko prisotni le nastopajoči igralci in igralke ter uradne osebe organizatorja (vodstvo tekmovanja, sodniki in odgovorni za funkcioniranje dvorane) in posameznih nastopajočih klubov (trenerji z veljavno trenersko licenco). Vsi udeleženci morajo organizatorju pred začetkom tekmovanja obvezno izročiti podpisano ustrezno izjavo (za mladoletne igralce in igralke ali za polnoletne udeležence – trenerji in sodniki) glede COVID-19 priloženo v priponki ob koncu obeh razpisov.