Miha Štamcar, 07.02.2020 ob 19:29

V osmini finala odprtega prvenstva Španije v Granadi, ki sodi v kategorijo challenge, je edini preostali slovenski predstavnik, Deni Kožul, moral priznati premoč Španca Alvara Roblesa, ki je zmagal s 4:0 (6, 6, 9, 5). S tem je bilo tudi konec slovenskih nastopov v Španiji, v soboto in nedeljo bo Darko Jorgič igral na evropskem TOP16 v Montreuxu, od 7. do 12. februarja pa bodo na odprtem prvenstvu Portugalske, slovenske barve zastopali Deni Kožul, Peter Hribar in Ana Tofant.

Alvaro Robles, ki je na svetovni lestvici trenutno na 75. mestu, je bil v Granadi postavljen za petega nosilca, medtem ko je bil Deni Kožul enajsti nosilec, na svetovni lestvici pa je 29 mest za najboljšim španskim igralcem. Čeprav je 22-letni Logatčan v prvem in drugem krogu prikazal igro, ki je vlivala optimizem, skrivoma se je spogledoval tudi za četrtfinale, je vse ostalo le pri željah. Kožulu ni prav veliko uspevalo, na drugi strani je Španec izkoristil prav vsako najmanjšo napako svojega nasprotnika. Najbližje vsaj častnemu nizu je bil Kožul v tretjem nizu, a je bil tudi v končnici boljši Robles.

Na odprtem prvenstvu Španije so nastopili še Ana Tofant, ki se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila v prvem krogu glavnega žreba, ter Peter Hribar in Nina Zupančič, ki sta v svojih predtekmovalnih skupinah osvojila tretji mesti. V glavnem žrebu je igrala tudi dvojica Ana Tofant in Nina Zupančič, ki je izpadla v prvem krogu.

V Lizboni se bo v sredo, 12. februarja, začelo tudi odprto prvenstvo Portugalske. Med nosilci bo tudi Deni Kožul, medtem ko bosta Peter Hribar in Ana Tofant igrati v predtekmovanju. Oba bosta nastopila tudi v konkurenci do 21 let.