V četrtek je bila na sporedu še zadnja tekma preloženega šestega kroga v 1. SNTL za moške, v kateri sta se pomerili ekipi, Fužinar Inter Diskont in Maribor, ki sta do zdaj izgubili le proti vodilnemu ŠD SU. Na Ravnah je o zmagovalcu odločal deveti dvoboj, v njem pa je mladinski reprezentant Žiga Kristijan Žigon s 3:0 premagal izkušenega Matevža Črepnjaka za končno zmago Ravenčanov.

Ravenski namiznoteniški igralci so po tekmi uvodnega kroga, ko so doma izgubili z novomeškim ŠD SU-jem, nanizali šest zaporednih zmag, na drugi strani pa so Mariborčani prav tako praznih rok ostali le proti do zdaj nepremagani ekipi, ki jo vodi Uroš Slatinšek. Tako je preložena tekma šestega kroga odločala o drugem mestu po rednem delu državnega prvenstva, ki bo v polfinalu končnice prineslo tudi prednost domačega igrišča.

V izenačeni tekmi lanskoletnih finalistov državnega prvenstva je bil s tremi zmagami najbolj zaslužen za uspeh domače ekipe Mitja Horvat, ki je dobil vse tri svoje posamične dvoboje. V dveh dvobojih je do zmage prišel šele v petem nizu, najprej proti Tomažu Roudiju, nato pa še proti Gregorju Komacu. Pomemben delež k zmagi Ravenčanov sta prispevala tudi mladinska reprezentanta, Aljaž Godec, ki je s 3:1 premagal Črepnjaka. Mariborski igralec je praznih rok ostal tudi proti Žigonu. Za aktualne državne prvake sta tako po dvakrat zmagala Roudi in Komac, oba pa sta odpor Žigona strla šele v petem nizu.

V zadnjem devetem krogu rednega dela državnega prvenstva bodo Ravenčani gostovali v Puconcih, pri tamkajšnji Kemi I, ki je trenutno četrta in si še ni zagotovila nastopa v končnici, Maribor pa bo doma igral z ekipo Xiom Muta. Vodilni ŠD SU bo gostoval v Mengšu, ki je tudi še v igri za končnico, medtem ko Krko čaka gostovanje v Izoli, Savinja I pa bo doma igrala s Kajuh Slovanom.