Miha Štamcar, 24.01.2020 ob 14:44

V zadnji tekmi prvega kroga 1. SNTL moški je Fužinar Inter Diskont v Lučah premagal domačo Savinjo s 5:2. Pred dobrim mesecem dni je Kema I doma premagala aktualno državno prvakinjo, Krko, s 5:2, v dvoboju dveh novincev pa je bila Muta s 5:2 boljša od ŠD SU. V soboto, 11. januarja, so bili Mariborčani pričakovano boljši od Arrigonija, slavili so s 5:1, v nedeljo, 19. januarja, pa so mengeški obračun s 5:2 dobili igralci njihove prve ekipe. Tekme drugega kroga bodo na sporedu jutri.

V novi športni dvorani v Lučah se je na tribunah zbralo več kot sto gledalcev, dogajanje pa je popestril znani športni komentator Peter Kavčič. Domačini so pripravili tudi bogat spremljevalni program, vseeno pa so se na koncu zmage veselili gosti z Raven na Koroškem, ki so s tremi zmagami izkušenega Mitje Horvata, po eno pa sta dodala mlada Luka Breznik in Žiga Kristijan Žigon, prišli do prvih dveh točk v letošnji skrajšani sezoni državnega prvenstva. V domači ekipi sta po enkrat zmagala Jure Slatinšek in Patrik Rosc.

Aktualni podprvaki bodo tudi v letošnji sezoni eden najresnejših kandidatov za najvišja mesta ob koncu državnega prvenstva, svojo premoč pa so potrdili tudi proti mladim Izolčanom. Za goste iz Izole je bil uspešen le Erik Paulin, v domači ekipi pa sta Gregor Komac in Tomaž Roudi zmagala po dvakrat, eno zmago je dodal še Matevž Črepnjak, ki je igral le en dvoboj.

Kako pomembne so izkušnje, so v klubskem obračunu dokazali Andraž Avbelj, David Orešnik in Klemen Jazbič, ki so mlajšim soigralcem oddali le dva dvoboja. Dobila sta ju Rok Trtnik in Aljaž Frelih, medtem ko je za prvo mengeško ekipo trikrat slavil Klemen Jazbič ter po enkrat David Orešnik in Andraž Avbelj.

Že sredi decembra so aktualni državni prvaki izgubili v Puconcih, kjer je bil junak dvoboja Tomaž Pelcar s tremi zmagami, v domači ekipi pa sta slavila še Luka Norčič in Damjan Zelko, edini zmagi za Krko pa je prispeval Lorencio Lupulescu. Po prvem krogu so bili zadovoljni tudi na Muti, saj so premagali ŠD SU. Za goste je bil nepremagljiv Uroš Slatinšek, vendar sta bili njegovi zmagi premalo za končni uspeh. V domači ekipi sta po dvakrat zmagala, izkušena Bojan Pavič in Matic Slodej, eno zmago pa je dodal še Danilo Piljak.

Izidi prvega kroga 1. SNTL moški