V ligi Vzajemna 1. SNTL moški so po treh krogih brez poraza tri ekipe, branilec naslova Krka, ki je do tretje zmage prišla v Mengšu proti tamkajšnji prvi ekipi, Maribor, ki je v Ljubljani premagal Kajuh Slovan in Inter Diskont I, ki je v petek v zaostali tekmi drugega kroga v gosteh ugnal Soboto, danes pa je doma boljši še od Cornilleaua Mengša II. Z maksimalnim izkupičkom točk se v ligi Vzajemna 1. SNTL ženske lahko pohvali Ljubljana, ki je v mestnem obračunu s 5:4 premagala Vesno, brez poraza s tekmo manj pa je tudi branilec naslova Arrigoni.

Ravenčani so v dvehdneh prišli do dveh zmag. V petek so v zaostali tekmi v gosteh premagali Soboto s 5:0. Po dve zmagi sta prispevala Darko in Miha Jamška, eno Mitja Hrovat, v tretjem krogu pa so doma ugnali mlado drugo mengeško ekipo s 5:2. S tremi zmagami se je tokrat izkazal Mitja Horvat, z dvema Darko Jamšek, za goste sta po enkrat slavila Aljaž Freliha in Roka Trtnika.

Brez poraza po treh krogih je tudi aktualni državni prvak Krka, ki v gosteh prvi ekipi Mengša ni oddala niti dvoboja. Najbližje vsaj častni točki je bil David Orešnik, ki je proti Tilnu Cvetku klonil v petem nizu, Cvetko je v petem dvoboju premagal še Andraža Avblja, dvakrat je bil uspešen tudi Lorencio Lupulescu in enkrat Tilen Novak.

Mariborčani so do tretje letošnje zmage prišli v gosteh, kjer so premagali domači Kajuh Slovan s 5:0, vendar so se kar trije dvoboji končali šele v petem nizu in z malce sreče bi domačini lahko dražje prodali svojo kožo. Pri gostih sta dvakrat zmagal Matevž Črepnjak in Danilo Piljak, enkrat Matic Slodej, pri domačih je Andraž Novak dvakrat izgubil z 2:3, enkrat je bil peti niz usoden za Denisa Pintarja.

Do prve zmage je prišla Savinja, ki je s 5:0 premagala Soboto, za katero sta zaigrala tudi enajstletni Luka Šantavec in tri leta starejši Rok Kapun. V domači ekipi je dvakrat slavil 16-letni Oskar Rosc, dvakrat tudi Jure Slatinšek, enkrat pa Patrik Rosc. Prav tako so se prvih dveh točk veselili v taboru Keme, ki je bila doma s 5:2 boljša od Arrigonija. Vse tri svoje dvoboje je dobil razpoloženi Tomaž Pelcar, ki ni izgubil niti niza, ob pomembni zmagi domače ekipa pa sta se po enkrat izkazala še Luka Norčič in Damjan Zelko. Pri gostih sta po enkrat zmagala Matija Novel in Taj Lavrič.

Ljubljanski derbi novinkam v ligi

Po treh odigranih krogih v ligi Vzajemna 1. SNTL vodi Ljubljana. Varovanke Boruta Verna so v ljubljanskem obračunu premagale Vesno, ki je imela v svojih vrstah razigrano Ivano Zero, ki je dobila vse tri dvoboje, do ene zmage, Založanke so igrale brez Kristine Rahotin Pavič, je prišla še Špela Trelec. V domači ekip sta se s po dvema zmagama izkazali sestri Zala in Nika Veroni, slednja je v odločilni deveti partiji s 3:0 ugnala Tjašo Supanič, eno zmago je prispevala še Tamara Pavčnik.

Brez poraza je tudi še Arrigoni, ki pa ima tekmo manj. Državne prvakinje so tokrat slavile v Puconcih. Domačinke so do edine zmage prišle po zaslugi Staše Matis, za goste sta bili po dvakrat uspešni Urška Čokelj in Lea Paulin in enkrat Jana Ludvik. Logatčanke so v Preserju na krilih Katje Gutnik, ki je zmagala na vseh treh svojih dvobojih in Nine Zupančič, ki je slavila dvakrat, ugnala domačinke. Zanje sta bili uspešni Polona Letnar in Kristina Kete. Pričakovano pa je v domači dvorani slavil tudi Kajuh Slovan. Tjaša Novak in Lara Opeka sta dobili obe svoji partiji, eno zmago je prispevala Tajda Šabanov, za goste iz Vrtojbe je do zmage prišla Tina Mozetič.

Proste so bile Jeseničanke.

Izidi tretjega kroga

Vzajemna 1. SNTL moški

Vzajemna 1. SNTL ženske