V petem krogu lige Vzajemna1. SNTL moški so se kar tri tekme končale šele v devetem dvoboju. Med njimi tudi derbi na Ravnah, ki ga je s 5:4 proti Krki dobil Inter Diskont I, s 5:4 pa sta proti Kemi I slavila tudi Kajuh Slovan in Arrigoni, ki je v gosteh s 5:4 premagal Mengeš I. Z zmago v Grižah s 5:2 so Mariborčani zdaj sami na prvem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko je Cornilleau Mengeš s 5:1 slavil v Murski Soboti. Napeto je bilo tudi v ligi Vzajemna 1. SNTL za ženske, kjer je Kema s 5:1 premagala oslabljeni Kajuh Slovan, Logatčanke so s 5:2 na kolena spravile Vesno, Arrigoni je na Jesenicah s 5:1 pričakovano premagal domačinke. Do prve zmage je z zmago v Preserju s 5:1 prišla Letrika.

Na derbiju na Ravnah je bilo vse v znamenju razpoloženega Mitje Horvata. Nekdanji državni prvak v posamični konkurenci dobil vse tri svoje dvoboje, še najbližje pa mu je bil Lorencio Lupulescu, ki je dva od treh nizov izgubil na razliko, po hudem boju pa je dobil drugi niz z 18:16. Po eno zmago sta za končni uspeh dodala še Janez Petrovčič in Darko Jamšek, v gostujoči ekipi sta po dvakrat zmagala Lupulescu in Tilen Cvetko.

Blizu svoje prve zmage v letošnji sezoni so bili člani prve mengeške ekipe, ki so po dveh zmagah Klemna Jazbiča ter eni Andraža Avblja in Davida Orešnika povedli s 4:2, vendar jim to ni zadoščalo za zmago. Erik Paulin je s svojo tretjo zmago kot prvi preprečil slavje domačinov, nato je Matija Novel s svojo prvo premagal Orešnika, v odločilni deveti partiji pa je bil Taj Lavrič boljši od Andraža Avblja.

Napeto je bilo tudi na Kodeljevem, kjer so gostje iz Puconcev vodili že s 4:1. Po dvakrat sta zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar, za domačine je edini slavil Andraž Novak. S 3:1 (-10, 8, 11, 9) je bil v nadaljevanju dvoboja Denis Pintar boljši od Luke Norčiča, s 3:1 – zadnji niz se je končal z 12:10 -, je Andraž Novak premagal Tomaža Pelcarja, za izenačenje na 4:4 pa je še z drugo zmago, tudi tokrat s 3:1 poskrbel Pintar. Prava drama se je odvijala v odločilni deveti partiji, v kateri je Norčič vodil z 2:0 v nizih, vendar se Domen Peperko ni predal ter na koncu svoji ekipi priboril dve točki z zmago s 3:2 (-7, -7, 7, 9, 9).

Do pričakovane zmage so v gosteh prišli Mariborčani, ki so po petih krogih edina neporažena ekipa v prvi moški ligi. Savinjčani so bili z dvema zmagama Jureta Slatinška gostom enakovredni do izida 2:2, pozneje pa so Mariborčani stvari postavili na svoje mesto. S tremi zmagami se je v njihovih vrstah izkazal Matic Slodej, po enkrat sta zmagala Danilo Piljak in Matevž Črepnjak.

Ob prvi mengeški ekipi so brez zmage še naprej Sobočani, ki so do edine zmage proti drugi mengeški ekipi prišli po zaslugi Tomaža Roudija. Vendar sta mladinska reprezentanta Aljaž Frelih in Rok Trtnik svojo nalogo opravila odlično, oba sta zmagala po dvakrat, zadnjo zmago pa je prispeval Nejc Erjavec.

Derbija Kemi in Logatcu

V prvi ženski ligi je bila v petem krogu prosta Ljubljana, tako da se ji je na prvem mestu z osmimi točkami pridružile Izoljanke. Državne prvakinje so na Jesenicah z dvema zmagama Lee Paulin in Urške Čokelj, enkrat je bila uspešna tudi Minea Ljuca brez težav prišle do dveh točk, v domači ekipi je veteranka Milana Krmelj prišla do edina jeseniške zmage.

S 5:1 so v gosteh slavile tudi Pucončanke, vendar so domačinke igrale v oslabljeni zasedbi, saj ni bilo Lare Opeke in Tjaše Novak, tako da je morala zaigrati tudi trenerka Špela Polončič. Prav nekdanja slovenska reprezentantka je za svojo ekipo dosegla tudi edino zmago, na drugi strani sta se z dvema izkazali Ana Kovačec in Staša Matis, z eno pa tudi Nuša Vogrinčič.

V Logatcu je blestela Nina Zupančič, ki je dobila vse tri svoje dvoboje. Najtežje proti Ivani Zeri, ko je do zmage prišla s 3:2 (-5, 7, -9, 12, 9). V petem nizu je do zmage proti Špeli Trelec prišla tudi Katja Gutnik, ki je ugnala tudi Tjašo Supanič. Za Založanke sta bili po enkrat uspešni Ivana Zera in Špela Trelec.

Prvič v letošnji sezoni so se zmage razveselile igralke Letrike, ki so v derbiju začelja slavile v Preserju. Edino zmago za domačo ekipo je prispevala Polona Letnar, ki je s 3:1 ugnala mlado Laro Kompara, ki je v šesti partiji premagala Kristino Kete in potrdila prvi dve točki za ekipo iz Vrtojbe. Pred njo sta bili po dvakrat uspešni Nina Pavlin in Tina Mozetič.

Prosta je bila Ljubljana.

Izidi petega kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški

Izidi petega kroga lige Vzajemna 1. SNTL