Aktualni državni prvak, Krka, je v ligi Vzajemna 1. SNTL moški tudi na povratni tekmi premagal Kemo I, tokrat s 5:0 in se zanesljivo uvrstil v veliki finale. S kom se bodo v njem pomerili Novomeščani, bo znano v soboto, 26. maja, ko bo na Ravnah na sporedu tretja polfinalna tekma, saj so v drugi, prav tako v gosteh, s 5:4 slavili Mariborčani. Tudi po zaslugi veterana Gregorja Komca s tremi zmagami. Brez težav so se v finale lige Vzajemna 1. SNTL ženske uvrstile Izolčanke, ki so doma še drugič premagale Kajuh Slovan. Tokrat s 5:3. Šele v devetem dvoboju pa je Špela Trelec v Logatcu nastop v finalu priigrala tudi igralkam Vesne. Moška ekipa Kajuh Slovan bo tudi v prihodnji sezoni igrala med najboljšimi slovenskimi klubi, v Vzajemna 2. SNTL moški pa bodo Ilirijo zamenjale Križe.

V rednem delu državnega prvenstva so v ligi Vzajemna 1. SNTL moški Ravenčani slavili v Mariboru, medtem ko so na Ravnah do zmage prišli Mariborčani. Zanimivo je, da je tudi na prvi polfinalni tekmi končnice Inter Diskont slavil v gosteh, v napetem obračunu, ki je trajal več kot dve uri in pol, pa so se na še drugič v letošnji sezoni na Ravnah zmage veselili mariborski igralci. Največ zaslug za mariborski uspeh je imel neuničljivi 49-letni letni Gregor Komac, ki je na kolena spravil vse tri svoje nasprotnike. Po eno zmago sta mariborski ekipi prispevala Danilo Piljak in v odločilnem devetem dvoboju še Matic Slodej, ki je bil boljši od Ožbeja Poročnika. V ravenski ekipi sta po dve zmagi zabeležila Mitja Horvat in Janez Petrovčič.

Brez večjih težav so do novega finala prišli Novomeščani, ki gostom iz Puconcev niso prepustili niti dvoboja. Tokrat je zanje zaigral tudi izkušeni Neven Karković, ki je v tretjem dvoboju premagal Tomaža Pelcarja. S po dvema zmagama sta se izkazala Peter Hribar in Tilen Cvetko, ki sta v dveh dvoboj oddala le po en niz.

V ligi Vzajemna 1. SNTL ženske so branilke naslova odlično začele povratno tekmo z Ljubljančankami, saj so Lea Paulin, Urška Čokelj in Jana Ludvik vpisale vsaka po eno zmago, gostje pa sta nato v igro vrnili Tjaša Novak, ki je premagala Čokljevo in Lara Opeka, ki je bila v dvoboju igralk, ki sta prejšnji teden nastopili na mladinskem odprtem prvenstvu Slovaške, boljša od Paulinove. Da do preobrata ni prišlo, je poskrbela izkušena Jana Ludvik, ki je prišla še do dveh zmag, za gostje pa je bila še enkrat uspešna Opeka.

Bolj napeto je bilo v Logatcu, kjer je bila v domači ekipi junakinja dvoboja Nina Zupančič s tremi zmagami. Vendar njene tri zmage niso bile dovolj za tretjo polfinalno tekmo, čeprav je bila enkrat uspešna tudi Katja Gutnik, kajti Založanke so imele na voljo več razpoloženih igralk. Dvakrat sta do zmage prišli Kristina Rahotin Pavič in Ivana Zera, v odločilnem dvoboju pa je 18-letna Špela Trelec na kolena spravila dve leti starejšo Kajo Okorn.

Kajuh Slovan je na prvi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v prvo moško ligo doma premagal Inter Diskont II s 5:1, še bolj prepričljivi pa so bili Ljubljančani na povratni tekmi na Ravnah, saj domačinom niso oddali niti dvoboja. Po dvakrat sta zmagala Denis Pintar in Domen Peperko, enkrat pa Andraž Novak. V kvalifikacijah za uvrstitev v drugo ligo pa so Križe doma brez izgubljenega dvoboja ugnali Ilirijo. Do dveh zmag sta prišla Emil Steiner in Klemen Mrak, eno pa je dodal Dejan Stojanovič.

Izidi

Povratni polfinalni tekmi v ligi Vzajemna 1. SNTL moški

Povratni polfinalni tekmi v ligi Vzajemna 1. SNTL ženske

Kvalifikacije za uvrstitev v ligo Vzajemna 1.SNTL moški

Kvalifikacije za uvrstitev v ligo Vzajemna 2. SNTL moški