V osmem krogu 1. SNTL za ženske je bilo najbolj zanimivo v Puconcih, kjer so domačinke s 5:4 premagale Logatec. Napeto je bilo tudi na Ravnah na Koroškem, s 5:3 pa se je z zmagama v zadnjih dveh dvobojih dveh točk veselila Vesna. Vodilna Ljubljana je brez izgubljenega dvoboja slavila v Preserju, aktualne državne prvakinje so bile doma s 5:2 boljše od Jesenic, v dvorani ŠD Krim v Ljubljani pa je Kajuh Slovan s 5:1 premagal Letriko.

V pravem maratonskem dvoboju, ki je trajal dve uri, so se na koncu zmage veselile Pucončanke, ki so imele v svojih vrstah več razpoloženih igralk. Logatčanke so sicer povedle po zaslugi Katje Gutnik, ki je s 3:2 ugnala Nušo Vogrinčič, do treh zmag je nato prišla še Nina Zupančič, to pa jim je prineslo tudi vodstvo s 4:3. Toda zadnja dva dvoboja so dobile domačinke, najprej je izid izenačila Ana Kovačec, zanjo je bila to druga zmaga, nato pa je s svojo prvo navdušila še Nuša Vogrinčič. Do dveh zmag je prišla še Staša Matis.

Ravenčanke so nudile več kot dostojen odpor bolj izkušenim gostjam iz Zaloga, ki so v svojih vrstah imele odlično Ivano Zero, ki je dobila vse tri svoje posamične dvoboje. V domači ekipi so po enkrat zmagale Nuša in Lea Kadiš ter Polona Horvat, v osmem dvoboju pa je po zmagi s 3:2, zadnji niz se je končal na razliko, drugič na Ravnah na Koroškem slavila Špela Trelec, kar je bilo dovolj za novo zmago Vesne, ki je minulo nedeljo v zaostali tekmi šestega kroga v gosteh presenetila Arrgioni s 5:4.  

Državne prvakinje so proti Jeseničankam, za katere sta bili po enkrat uspešni Barbara Jančič in Nuša Bolte, resda izgubile dva dvoboja, vendar to ni ogrozilo njihove zanesljive zmage. S tremi zmagami se je izkazala Lea Paulin, dve je dodala še Jana Ludvik, v prihodnjem krogu pa se bodo Izolčanke v derbiju prvega dela državnega prvenstva v gosteh pomerile z do zdaj neporaženo Ljubljano. Varovanke Boruta Verna so v Preserju zaigrale v najmočnejši zasedbi, ki domačinkam ni prepustila niti niza. Po dvakrat sta zmagali Tamara Pavčnik in Zala Veronik, eno je dodala še Nika Veronik.

Priključek vodilnima ekipama še naprej drži Kajuh Slovan, za katerega je v prvem dvoboju zaigrala Špela Polončič in potrdila, da zna še vedno zelo dobro igrati namizni tenis. Mlada Lara Kompara je bila proti njen brez možnosti, v domači ekipi pa sta po dvakrat zmagali Lara Opeka in Tjaša Novak. Edino zmago za gostje je prispevala Tina Mozetič.

Izidi osmega kroga 1. SNTL za ženske