V desetem krogu lige Vzajemna 1. SNTL moški je Kema 1 v Mariboru premagala domačo ekipo s 5:2. Zanimivo je, da v tem krogu ni slavila nobena domača ekipa, tako je vodilna Krka s 5:1 zmagala v Izoli, Inter Diskont I je bil v Grižah s 5:1 boljši od Savinje, 5:1 pa je bilo tudi v mengeškem obračunu, v katerem je bila boljša prva ekipa. V Murski Soboti je Kajuh Slovan še drugič letos premagal Soboto, tokrat s 5:3. Za presenečenje je v ligi Vzajemna 1. SNTL ženske poskrbela tudi Letrika, ki je s 5:4 premagala Kemo, doma je s 5:2 Vesna premagala Jeseničanke, medtem ko so bile Logatčanke s 5:1 boljše od Kajuh Slovana. Edina neporažena ekipa prvenstva, Ljubljana, je brez izgubljenega dvoboja prišla do zmage v Preserju. 

Mariborčani so bili do zadnjega kroga prvega dela državnega prvenstva edina ekipa brez poraza v prvi moški ligi, v zadnjem krogu pa so pred svojimi gledalci morali priznati premoč Krke. Brez pravih možnosti za zmago so bili tudi v dvoboju s Pucončani, ki so prvi del prvenstva končali s petimi zmagami in štirimi porazi. Junak njihove mariborske zmage je bil Tomaž Pelcar, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, vse tri brez izgubljenega niza, po enkrat sta se zmage veselila Damjan Zelko in Luka Norčič. V domači ekipi je čast z dvema zmagama reševal Danilo Piljak.

Klubski obračun je pripadel prvi ekipi Mengša, ki je na ta način mlajšim soigralcem vrnila za poraz v prvem delu državnega prvenstva. David Orešnik in Klemen Jazbič sta zmagala dvakrat, eno zmago je prispeval Andraž Avbelj, za Cornilleau Mengeš II je zmago vpisal le Nejc Erjavec. Večkratni zaporedni državni prvak, Krka, ni imela težav na gostovanju v Izoli, saj so v svojih vrstah imeli razpoložena Tilna Cvetka in Lorencia Lupulescuja. Predvsem Cvetko je zelo prepričljivo dobil oba svoja dvoboja, nekaj težav je proti Matiji Novelu imel Lupulescu, z eno zmago se je lahko pohvalil tudi Tilen Novak. V domači ekipi je do zmage prišel Erik Paulin.

Na podoben način kot Mengeš I in Krke so do zmage v Grižah prišli Ravenčani. Po dvakrat sta bila uspešna Darko Jamšek in Mitja Horvat, enkrat še Janez Petrovčič, v domači ekipi se je z eno zmago izkazal Patrik Rosc. Še desetič je praznih rok ostala Sobota, ki je v derbiju začelja po zaslugi Tomaža Roudija sicer prišla do treh zmag, vendar so imeli Ljubljančani v svojih vrstah več razpoloženih igralcev. Po dvakrat sta bila uspešna Denis Pintar in Andraž Novak, enkrat pa tudi Domen Peperko.

Tina Mozetič junakinja dvoboja v Šempetru pri Gorici

Najbolj razburljiv dvoboj so v desetem krogu videli gledalci v Šempetru pri Gorici, saj je končne zmagovalke prinesel šele deveti dvoboj. V njem je Nina Pavlin s 3:1 ugnala Nušo Vogrinčič, eno zmago je za domačo ekipo prispevala tudi nadarjena Sara Tokić, s tremi pa je bila junakinja Tina Mozetič. V gostujoči ekipi sta po dvakrat zmagali Ana Kovačec in Staša Matis.

Pred svojimi gledalci sta zmagala tudi Vesna in Logatec. Založanke so v neposrednem dvoboju za sedmo mesto brez večjih težav premagale Jeseničanke. Z dvema zmagama se je izkazala Anina Selak, ki ni izgubila nobenega svojega dvoboja, dvakrat je bila za Vesno uspešna tudi Špela Trelec in enkrat Tjaša Supanič, v gostujoči ekipi je obe svoji partiji dobila Mojca Smolej. Še prepričljivejša je bila zmaga Logatčank proti Kajuh Slovanu, za katerega je edino zmago prispevala Lara Opeka. V logaški ekipi sta bili po dvakrat uspešni Nina Zupančič in Katja Gutnik, enkrat pa tudi Kaja Okorn. Vodilna Ljubljana je v Preserju do zmage prišla v 60 minutah. Dvakrat je slavila Nika Veronik, po enkrat pa Zala Veronik, Simona Soldat in Tamara Pavčnik.

Prost je bil Arrigoni.

Foto: Nataša Juhnov/Vestnik

Izidi 10. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški

Izidi 10. kroga lige Vzajemna 1. SNTL ženske