Na prvem odprtem prvenstvu Slovenije do 21 let je bilo v Puconcih prijavljenih 33 tekmovalcev, prvega mesta pa se je veselil Tilen Cvetko (Krka), ki je v finalu s 4:2 (8, -9, 4, 6, -9, 5) premagal Aljaža Freliha (Mengeš). Tretje mesto sta si delila Damjan Zelko (Kema) in Rok Trtnik (Mengeš). Med članicami je bilo prijavljenih le 21 tekmovalk, manjkale so tudi nekatere najboljše, slavila pa je Lara Opeka (Kajuh Slovan), ki je v klubskem obračunu s 4:0 (11, 6, 8, 9) premagala Tjašo Novak. Tretje mesto sta si delili Špela Trelec (Vesna) in Tina Mozetič (Letrika).

Pri fantih je od najboljših manjkal pravzaprav le Peter Hribar, ki v letošnji sezoni igra v drugi nemški ligi. Prvega mesta se je tako zasluženo veselili Tilen Cvetko, ki je v osmini finala izločil Žigo Kristijana Žigona, v četrtfinalu pa Aljaža Godca (oba Inter Diskont). Obakrat je slavil s 4:0, več dela pa je imel v polfinalu z Damjanom Zelkom, ki ga je premagal s 4:2 (-8, 6, 9, 8, -5, 7). Težje delo je imel na poti do finala Aljaž Frelih, ki je bil v osmini finala s 4:1 boljši od Luke Norčiča (Kema), v četrtfinalu pa je v dramatičnem obračunu izločil Jožka Omerzela (ŠD SU) s 4:3 (-8, -7, 9, -8, 7, 7, 9). V klubskem obračunu je bil v polfinalu s 4:1 boljši od Roka Trtnika, v finalu pa je Freliha premagal Cvetko.

Večji osip je bil med članicami do 21 let, saj ni bilo vseh treh članskih reprezentantk Aleksandre Vovk, ki je pred dnevi uspešno nastopila na poletnih olimpijskih igrah mladih v Buenos Aieresu, Ane Tofant in Katarine Stražar, njihovo odsotnost pa je na najboljši možni način izkoristila Lara Opeka. Članica Kajuh Slovana je bila v prvem krogu prosta, v četrtfinalu je s 4:2 premagala Taro Kobetič (Mengeš), v polfinalu pa s 4:0 Tino Mozetič). Še bolj prepričljivo je do finala prišla še njega soigralka Tjaša Novak, ki je v četrtfinalu s 4:1 premagala Katjo Kranjc (Ptuj), v polfinalu pa s 4:0 Špelo Trelec. Slednja je v četrtfinalu presenetila Leo Paulin (Arrigoni), prvo nosilko turnirja.

Izidi člani do 21 let

Izidi članice do 21 let