V organizaciji ŽNTK Maribor je v soboto v dvorani Tabor potekalo letošnje slovensko pokalno tekmovanje v namiznem tenisu za ekipe. Prvih dveh letošnjih lovorik sta se veselili ekipi domačega Maribora, ki je v moški konkurenci v finalu s 3:1 premagala Savinjo I ter Arrigoni iz Izole v ženski, ki je bila v finalu s 3:1 boljša od Ljubljane.

V minuli sezoni je v moški konkurenci slavil Interdiskont Fužinar I, ki so po hudem boju tokrat izpadli že v prvem krogu proti Kemi I. Med trinajstimi prijavljenimi ekipami so imeli največ uspeha Mariborčani, ki so bili v prvem krogu prosti, v četrtfinalu finala so s 3:0 premagali mlade Mengšanov polfinalu pa so nekaj več dela imeli z Muto, za katero je edino zmago dosegel Bojan Pavič, ki je po hudem boju ugnal Tomaža Roudija. S 3:1 so Mariborčani v finalu ugnali tudi Savinjo I. Dve zmagi je prispeval Gregor Komac, ki je premagal Jureta Slatinška in Jako Golavška, eno pa Tomaž Roudi, ki je bil boljši od Patrika Rosca. Za Savinjčane je bil v dvoboju z Matevžem Črepnjakom uspešen Jaka Golavšek. Za presenečenje je že v prvem krogu poskrbel Mengeš, ki je s 3:2 ugnal aktualnega državnega prvaka Krko. Za Novomeščane je dvakrat slavil Lorencio Lupulescu, medtem ko so za Mengeš zmagali Rok Trtnik, Tim Pavli in Nejc Erjavec. V tekmi za tretje mesto je Muta s 3:0 premagala Rakek. Po enkrat so do zmage prišli Danilo Piljak, Bojan Pavič in Boštjan Kraser.

Tudi v ženski konkurenci smo dobili nove pokalne zmagovalke. Lani je bil najboljši Mengeš, letos pa je naslov odšel v Izolo. Med desetimi prijavljenimi ekipami so bile Izolčanke v prvem krogu proste, nato pa so v četrtfinalu s 3:0 premagale Letriko. Veliko več dela so imele v polfinalu, saj so zaloško Vesno premagale šele v petem dvoboju, ko je Jana Ludvik s 3:2 na kolena spravila Špelo Trelec. Ludvikova je bila s 3:0 boljša tudi od Ivane Zere, eno zmago pa je prispevala Urška Čokelj. V zaloški ekipi sta po enkrat slavili Trelčeva in Zera, ki sta premagali reprezentantko Leo Paulin. Tudi v finalu je bila junakinja izolske ekipe izkušena Ludvikova, ki je premagala tako Tamaro Pavčnik kot Zalo Veronik, eno zmago pa je tokrat prispevala še Lea Paulin. Za Ljubljančanke je slavila le Nika Veronik. Končnega tretjega mesta so se veselile Založanke, ki so bile z dvema zmagama Ivane Zera in ene Špele Trelec, ki je v odločilni tekmi premagala Ano Kovačec, boljše od Keme. Za Pucončanke sta po enkrat slavili Staša Matis in Nuša Vogrinčič.

Izidi pokalnega tekmovanja v Mariboru

Pokal RS moški

Pokal RS ženske