Na prvem letošnjem TOP 8 turnirju na Ravnah na Koroškem sta imela največ razlogov za dobro voljo Katarina Stražar (Mengeš) in Mitja Horvat (Inter Diskont). Stražarjeva se je prvega mesta veselila pred Aleksandro Vovk (Krka) in Ano Tofant (Mengeš), medtem ko je Horvat slavil pred Tilnom Cvetkom (Krka) in Tomažem Pelcarjem (Kema).

Z izjemo Alex Galič, ki še okreva po poškodbi, Jane Ludvik (Arrigoni) in članic Ljubljane, sester Nike in Zale Veronik ter Tamare Pavčnik, so se na Ravnah na Koroškem bolj ali manj zbrale vse najboljše slovenske namiznoteniške reprezentantke. Najboljšo pripravljenost je prikazala Katarina Stražar, ki je premagala vseh sedem svojih nasprotnic. Največ težav ji je povzročila Vovkova, s katero v Avstriji ob Špeli Burgar igrata za ekipo Ossiachersee Bodensdorf, njun dvoboj pa se je odločil v petem nizu, ki ga je z 11:6 dobila Stražarjeva. Vovkova je praznih rok ostala tudi v dvoboju z Laro Opeka (Kajuh Slovan), tudi tokrat po porazu v petem nizu. Toda ker je dvakrat izgubila tudi Tofantova, v medsebojnem obračunu pa je bila boljša Vovkova, je drugo mesto pripadel igralki iz Mojstrane, ki v Sloveniji brani barve Krke.

S štirimi zmagami in tremi porazi se je za slovenskimi reprezentantkami uvrstila Nina Zupančič (Logatec), kar tri igralke pa so turnir končale z dvema zmagama in petimi porazi. Peta je bila na koncu Lea Paulin (Arrigoni), šesta Lara Opeka (Kajuh Slovan) in sedma Urška Čokelj (Arrigoni): Do ene zmage je na osmem mestu prišla tudi Staša Matis (Kema).

Bolj okrnjena je bila konkurenca na moškem TOP 8 turnirju, prvega mesta pa se je veselil Horvat, ki je sicer na drugem mestu slovenske lestvice. Od izkušenega Prekmurca, ki že nekaj sezon igra za Inter Diskont, je bil boljši le Erik Paulin (Arrigoni), ki se je na koncu s štirimi zmagami in tremi porazi moral zadovoljiti s petim mestom. Poraz več je imel Tilen Cvetko, ki v letošnji sezoni igra v avstrijski drugi ligi za ekipo SG Übelbach/Don Bosco 1. Ob Horvatu, ki je zmagal s 3:2, je bil zanj prav tako usoden Paulin. S štirimi zmagami in tremi porazi se je tretjega mesta veselil Tomaž Pelcar, s podobnim izkupičkom je bil četrti Andraž Novak (Kajuh Slovan), peti pa je bil že omenjeni Paulin. Do treh zmag je na šestem mestu prišel Matevž Črepnjak (Maribor), z dvema je bil sedmi Damjan Zelko (Kema), brez nje pa je prvi letošnji TOP 8 turnir končal Andraža Avbelj (Mengeš).

V drugi kakovostni skupini je imela največ razlogov za zadovoljstvo Tara Kobetič (Mengeš), ki je dobila šest dvobojev, praznih rok pa je ostala le v zadnjem krogu proti Ani Kovačec (Kema), ko si je prvo mesto že zagotovila. S petimi zmagami in dvema porazoma sta turnir končali Ivana Zera (Vesna) in Ana Kovačec, vendar je bila zaradi zmage v medsebojnem dvoboju druga igralka Založanka, medtem ko se je Pucončanka morala zadovoljiti s tretjim mestom.

Tudi v drugi kakovostni skupini pri moških je bila konkurenca zelo izenačena, kajti s petimi zmagami in dvema porazoma sta tekmovanje končala Rok Trtnik (Mengeš) in Darko Jamšek (Inter Diskont). Ker je medsebojni dvoboj s 3:2 dobil Trtnik, je prvo mesto pripadlo njemu, medtem ko se je moral Jamšek zadovoljiti z drugim mestom. Tudi na tretjem in četrtem mestu sta imela Aljaž Frelih (Mengeš) in Jožko Omerzel enak izkupiček. Oba sta zmagala po štirikrat, trikrat sta izgubila, na stopničkah pa je bil na koncu Frelih.

Zelo izenačeno je bilo tudi v tretji kakovostni skupini, kjer sta s šestimi zmagami in porazom tekmovanje končala Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont) in Žiga Urbanc (Rakek), prvo mesto je pripadlo Žigonu, na tretjem in četrtem mestu pa sta po petkrat zmagala in dvakrat izgubila Nejc Erjavec (Mengeš) in Aljaž Šmaljcelj (Krka).