Čeprav se za najboljšega slovenskega igralca na svetovni lestvici svetovni pokal v kitajskem olimpijskem centru Weihaiju ni začel ravno obetavno, je bilo zato nadaljevanje toliko boljše. V svojem prvem obračunu je moral priznati premoč Nemcu Patricku Franziski, ki je slavil s 4:0 (6, 5, 6, 6), toda v odločilni tekmi za napredovanje med 16 najboljših igralcev je trenutno 34. igralec sveta, s 4:2 (4, -8, -10, 10, 8, 4) ugnal Nigerijca Qadrija Aruno. Ker je Aruna izgubil tudi proti Franziski, Nemec je zmagal s 4:1 (9, 6, 8, -12, 8), bo 22-letni Hrastničan v soboto igral v osmini finala. Njegov nasprotnik bo aktualni svetovni prvak, Kitajec Ma Long.

Svojega uvodnega dvoboja na svetovnem pokalu, prvem v svoji karieri, proti klubskemu soigralcu iz Saarbrückna, Jorgić ni začel dobro, saj je prvi niz končal na šesti točki. Nič boljše ni bilo nadaljevanje, kajti Franziska, 16. igralec svetovne lestvice, je brez težav prihajal do točk in zasluženo prišel do zmage. Tudi proti Aruni, ki je na svetovni lestvici na 20. mestu, Franziska ni imel večjih težav, tako da je osvojil prvo mesto v kvalifikacijski skupini 3.

O drugem potniku v osmino finala iz skupine 3 je tako odločal dvoboj med Jorgićem in Aruno. Vanj je bolj odločno vstopil varovanec Andreje Ojsteršek Urh, saj je v prvem nizu svojemu nasprotniku, ki je bil letos dvakrat boljši od njega, prepustil le štiri točki. Tudi v drugem nizu mu je do izida 8:7 kazalo dobro, s štirimi zaporednimi točkami pa je Nigerijec izid izenačil. V tretjem nizu je afriški prvak Jorgiću pobegnil že na 7:3. S štirimi zaporednimi točkami je najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici izid izenačil, vendar je Aruna najprej prišel do dveh zaključnih žog (10:8), izkoristil pa je svojo tretjo za vodstvo z 2:1 v nizih. V izenačenem četrtem nizu je bil v končnici bolj zbran slovenski igralec, ki je kontroliral tudi potek petega in šestega niza, kar mu je prineslo uvrstitev med 16 najboljših v svetovnem pokalu.

»Proti Franzisku mi ni in ni steklo po načrtu. Igralno nisem odigral, kar bi lahko in kar smo se dogovorili. Drugo tekmo sem se nekako zbral in jo taktično odigral veliko bolj pametno in kakovostno, tako da sem resnično vesel, da sem po dveh letošnjih porazih končno premagal Aruno. Za naprej lahko rečem le to, da bom igral sproščeno, kajti v dvoboju z enim najboljših igralcev na svetu, Ma Longu, lahko samo uživam v njem in skušam prikazati svoj najboljši namizni tenis,« je po novem velikem uspehu dejal Jorgić.

»Darko prihaja iz težkega obdobja v bundesligi, kjer s svojo igro ni bil zadovoljen, saj mu za zdaj ni šlo vse po načrtih. Poudariti je treba tudi, da je Darko igralec, ki ogromno pridobiva s tekem. To je ena od njegovih boljših strani, zato se mu sedem mesecev neigranja pozna. Veseli pa me, da se je po slabši igri proti Franzisku lahko zbral in se popolnoma osredotočil na Aruna. Ves čas se je držal najinega načrta, povedati pa je treba, da je pred odhodom na Kitajsko v nemškem prvenstvu proti njem izgubil z 0:3. Za jutrišnji dvoboj z Ma Longom si samo želim, da bo igral po svojih sposobnostih, predvsem pa sproščeno. Upam, da bo užival v igri, kajti proti Ma Longu se pač ne igra vsak dan,« pa je nastop svojega varovanca ocenila Andreja Ojsteršek Urh.