Aktualne državne prvakinje Izolčanke so na najboljši možni način začele letošnje državno prvenstvo, saj v svoji dvorani, lani tretjeuvrščenim Logatčankam, niso oddale niti niza. Z maksimalnim izidom so v Preserju slavile tudi Pucončanke, medtem ko je Vesna doma premagala Letriko s 5:1, prav tako s 5:1 pa se je po štirih letih odsotnosti na prvoligaško sceno vrnil Fužinar Inter Diskont, ki je bil boljši od Jesenic. Ljubljanski obračun med Kajuh Slovanom in Ljubljano bo na sporedu v sredo, 25. septembra.

Izolčanke so sezono začele z zmago v pokalnem tekmovanju, svojo trenutno odlično formo pa so potrdile tudi v derbiju uvodnega kroga državnega prvenstva. Po dvakrat sta zmagali Jana Ludvik in Lea Paulin, izkazala pa se je tudi Urška Čokelj, ki je bila boljša od Nine Zupančič. »Naš cilj je vsekakor uvrstitev v končnico in boj za naslov državnih prvakinj. Srčno upam, da bomo tudi letos v tekmah končnice ujeli pravo dnevno formo in prinesli še četrti naslov državnih prvakinj v Izolo. V sam boj za končnico se bo po mojem vmešalo šest ekip, največje konkurentke pa vidim poleg igralk Ljubljane, še v igralkah Logatca, Kajuh-Slovana in Vesne,« je po zanesljivi domači zmagi dejal Saš Lasan, trener Arrigonija.

Brez izgubljenega dvoboja so do dveh točk prišle tudi Pucončanke. Najbližje častni domači zmagi je bila Polona Letnar, ki je proti Staši Matis izgubila z 2:3 (11, 8, -1, -16, -8), ki je nato proti Kristini Kete imela lažje delo. Do dveh posamičnih zmag je prišla tudi Blažka Harkai, eno pa je vpisala Nuša Vogrinčič.

Svojo kandidaturo za visoka mesta so v uvodnem krogu potrdile tudi Založanke, ki so bile z dvema zmagama Ivane Zere, po enkrat pa so do nje prišle še Tjaša Supanič, Špela Trelec in Anina Selak, premagale Letriko. Za gostje iz Vrtojbe je bila uspešna Tina Mozetič. Svojo vrnitev na prvoligaško sceno pa so na najboljši možni način proslavile Ravenčanke. V domači ekipi sta se izkazali Lea Kadiš in Polona Horvat, ki sta zmagali po dvakrat, enkrat je bila uspešna tudi Nuša Kadiš. V jeseniški ekipi je do zmage prišla Barbara Jančič.

Izidi 1. kroga 1. SNTL ženske