V petek se bodo v Tarragoni začele 18. sredozemske igre. Med 179 slovenskimi športniki in športnicami bodo tudi Bojan Tokič, Darko Jorgič, Deni Kožul, Alex Galič, Aleksandra Vovk in Ana Tofant. S pripravami na enega od vrhuncev letošnje sezone so začeli takoj po ponedeljkovi predstavitvi slovenske odprave v Španijo v Portorožu, namiznoteniški del tekmovanj bo od 26. do 30. junija.

Ker se bo Bojan Tokič, najbolje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici, v kratkem vselil v novo hišo, bo do odhoda v Španijo treniral v Novem mestu, kjer se mu bosta en dan pridružila tudi Darko Jorgič in Deni Kožul, ki sicer trenirata v namiznoteniškem centru v Novem mestu.

»Žreba še ni, tako da ne vemo, kdo vse bo igral na igrah, težava pa je, da niti ne vemo, s kakšnimi žogicami bomo igrali. Za zdaj vemo le to, da naj bi se najprej igralo v posamični konkurenci in v dvojicah, nato pa še ekipno. Ampak ne glede na vse, pomembno je, da so se fantje nekoliko odpočili, da dobro trenirajo in bodo odšli dobro pripravljeni v Tarragono,« je dan pred odprtjem sredozemskih iger povedala Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske moške izbrane vrste.

Na Otočcu se od torka naprej pod vodstvom Jožeta Urha, ki bo v Španiji vodili slovensko žensko reprezentanco, pripravljajo tudi Alex Galič, Aleksandra Vovk in Ana Tofant.

»Za zdaj nismo imeli težav. Aleksandra in Ana sta bili prejšnji teden na pripravah v Saarbrückenu, tako da imata za sabo precej treninga, prav tako je v Novo mesto prišla dobro pripravljena tudi Alex. Treniramo dvakrat dnevno, v glavnem pa se posvečamo detajlom v sami igri. Ker žreba še ni, se ne moremo individualno pripravljati na nasprotnice, vendar to ne bi smela biti težava, saj se igralke med sabo dobro poznajo. Želim si le, da bodo zdrave in dobro razpoložene, kajti ob dobrih igrah lahko pridejo visoko,« pa je dejal Jože Urh, ki bo namesto upravičeno odsotne Vesne Ojsteršek, vodil slovensko žensko reprezentanco v Španiji.