V skladu z odlokom vlade glede epidemije COVID-19 se od 1. 4. do vključno 11. 4. 2021 ustavljajo vsa športna tekmovanja v okviru Republike Slovenije, razen določenih mednarodnih tekmovanj. Zato se za nedoločen čas prestavita tudi 5. krog v 1. SNTL za moške in v 1. SNTL za ženske, ki bi se moral odigrati v soboto, 3. aprila 2021, in člansko državno prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti, 10. in 11. aprila v Mengšu.

Prav tako vas obveščamo kako se mora tolmačiti spodnja dikcija v ukrepu:  

Izvajanje športne vadbe športnikov (treningov)

Od 1. 4. do vključno 11. 4. 2021 je športna vadba športnikov (treningi) dovoljena:

  • športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda iz prvega odstavka 33. člena ZŠpo-1,
  • športnikom v starostnih kategorijah kadeti, mladinci in člani, registriranim v skladu z 32. členom ZŠpo-1, ki so člani državnih reprezentanc.

Treningi so dovoljeni le če se izvajajo v obliki t. i. mehurčkov oziroma varnih vadbenih skupinah v katerih so športniki in strokovni delavci v športu fizično izolirani zaradi izvajanja procesa športne vadbe. Mehurček zajema prostore, v katerih poteka proces športne vadbe. Mehurčki so homogene vadbene skupine, katerih sestava se ne spreminja.

Po razlagi odgovorne osebe na MIZŠ g. Zvijezdana Mikića je v 2. alineji zgornjega ukrepa trenažni proces v mehurčku za kadete, mladince  in člane, ki so člani državnih reprezentanc in ne spadajo v prvo alinejo ukrepa (nimajo naziva olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda), mišljen le v mehurčku v sklopu reprezentančnih treningov, ne pa tudi klubskih treningov.