V soboto in nedeljo so bile na sporedu tudi že prve tekme preloženega petega in šestega kroga v obeh 1. SNTL. Čeprav vodilne ekipe, z izjemo Vesne I niso igrale, se vrh prvenstvene lestvice ni spremenil.

V prvi ženski namiznoteniški ligi je že v soboto druga ekipa Vesne v preloženi tekmi šestega kroga prišla do svoje druge letošnje zmage. Mlade Založanke so s 5:2 premagale Rakek, s tremi zmagami pa se je izkazala štirinajstletna Zala Kontelj, ki je premagala tudi Simono Soldat, ki je za svojo ekipo zabeležila edini zmagi. V domači ekipi sta po enkrat zmagali Katarina Lešnjak in Adrijana Mrazič. V nedeljski tekmi petega kroga pa je bil za Vesno II v Zalogu premočan Fužinar Inter Diskont, ki je zmagal s 5:0. Blizu vsaj častne zmage sta bili v domači ekipi Adrijana Mrazič in Zala Kontelj, ki sta proti Niki Pandev oziroma Poloni Horvat izgubili šele v petem nizu. Za gostujočo ekipo je Horvatova prišla še do ene zmage, preostali dve sta prispevali sestri Lea in Nuša Kadiš.

Ravenčanke so po tekmi z drugo ekipo Vesne v nedeljo igrale preloženo še tekmo šestega kroga še s prvo zaloško ekipo. Varovanke Bojana Paviča so se veselile še šeste letošnje zmage, tokrat z izidom 5:0, najbližje častni zmagi za gostje pa je bila Nuša Kadiš, ki je proti Špeli Trelec izgubila z 2:3. Najbolj prepričljiva v domači ekipi je bila tokrat Tamara Pavčnik, ki v dveh tekmah ni oddala niti niza, do dveh zmag pa je prišla tudi Ivana Zera.

Veliko bolj napeto kot v Zalogu, je bilo v nedeljo v Cirkovcah, kjer so gostovale aktualne državne prvakinje, Izolčanke, in zmagale s 5:4. O končnih zmagovalkah je preložene tekme petega kroga je odločal šele deveti dvoboj, v katerem je Manca Paljk s 3:1 premagala Ino Unger. Največ zaslug za novi dve točki Arrigonija, s katerima je zdaj na tretjem mestu prvenstvene lestvice, je imela njegova najbolj izkušena igralka Jana Ludvik, ki je zmagala trikrat. Ob Paljkovi je eno zmago za izolsko ekipo dosegla še Katrina Lydia Sterchi, v domači ekipi se je z dvema zmagama izkazala Katja Kranjc, z eno pa Daniela Butkovska Tomanič in Ungerjeva.

Krka in Kema Puconci do zmag v gosteh

V nedeljo so bile na sporedu tudi tri preložene tekme petega kroga v moški konkurenci. Dve od njih sta se končali z izidom 5:4, v obeh sta se dveh točk veselili gostujoči ekipi. V Lučah je v odločilnem devetem dvoboju Luka Norčič premagal Oskarja Rosca s 3:1, eno zmago pa je h končnemu zmagoslavju Pucončanov prispeval še Damjan Zelko, s tremi pa je bil junak obračuna s Savinjo Tomaž Pelcar. Do dveh zmag od treh je prišel v petem nizu, oba sta se končala na razliko. Za Savinjo sta bila po dvakrat uspešna Patrik Rosc in Jaka Golavšek.

Nič manj napeto ni bilo na Kodeljevem, kjer je pri Kajuh Slovanu gostovala Krka. Novomeščanom je zmago zagotovil Aljaž Šmaljcelj, ki je bil s 3:0 boljši od Anžeta Zrimška Žigerja. Pred tem je Šmaljcelj premagal tudi Denisa Pintarja, potem ko je zaostajal že z 0:2 v nizih. Še enkrat več je brez poraza tekmo končal Lorencio Lupulescu. V domači ekipi je do dveh zmag prišel Andraž Novak, po enkrat pa še Mihael Kocjančič in Denis Pintar, ki sta bila boljša od Tilna Novaka.

Zelo izenačeno je bilo tudi v Mengšu, kjer so domačini s 5:3 premagali Arrigoni. Vse tri zmage je za izolsko ekipo, ki je po šestih odigranih tekmah še brez točk, je osvojil Erik Paulin, za Mengšane pa sta po dvakrat zmagala Rok Trtnik in Klemen Jazbič, enkrat je bil uspešen še Andraž Avbelj.

V četrtek, 22. aprila, bo v Mariboru na sporedu preložena tekma petega kroga med neporaženima ekipama letošnjega državnega prvenstva, aktualnim državnim prvakom Mariborom in ekipo ŠD SU. Dva dni pozneje se bosta na Muti pomerila še domači Xiom Muta in Fužinar Inter Diskont.