Čeprav je bilo evropsko prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti med 15. in 20. septembrom v Varšavi preloženo, to ne bo zmotilo ritma priprav slovenskih reprezentančnih selekcij. Z izjemo članske moške ekip se bodo od danes do petka na Otočcu zbrala ženska članska izbrana vrsta, ob izbrankah Vesne Ojsteršek pa bodo na pripravah še moška reprezentanca do 21 let, mladinke, mladinci, kadetinje, kadeti, mlajše kadetinje in mlajši kadeti.

Izbranci Andreje Ojsteršek Urh, Darko Jorgič, Bojan Tokič, Deni Kožul, Peter Hribar in Tilen Cvetko že imajo obveznosti v svojih klubih, zato jih tokrat na priprave na Otočcu ne bo, zato pa bo skorajda v polni zasedbi še tretjič v letošnjem poletju prisotna slovenska ženska zasedba. Manjkali bosta le Nina Zupančič in Ivana Zera. Več odpovedi je bilo v moški reprezentanci do 21 let, kjer sta se vabilu odzvala le Jožko Omerzel in Domen Zupančič, prav tako pa ne ne mladinca Mitje Omerzela, ki je bil nedavno tega operiran. Priprave ženskih reprezentanc bosta vodila Vesna Ojsteršek in Miroslav Tokič, selektorju kadetske in mladinske reprezentance Darijanu Vizjaku pa bodo pri delu pomagali Jaka Golavšek, Matej Petar in Dane Šarlah.

Seznam vabljenih na poletne reprezentančne priprave na Otočcu:

Članice: Aleksandra Vovk, , Katarina Stražar, Ana Tofant, Lara Opeka, Špela Trelec.

Mladinke: Lea Paulin, Tjaša Novak, Ana Kovačec, Nuša Kadiš, Blažka Harkai.

Kadetinje: Sara Tokić, Enya Moltara, Polona Horvat, Kim Kastelic, Živa Dogar.

Mlajše kadetinje: Neža Pogačar Žun, Lana Slatinšek, Ana Leskovšek;

Člani U-21: Jožko Omerzel, Domen Zupančič.

Mladinci: Žiga Kristjan Žigon, Aljaž Godec, Aljaž Goltnik, Luka Stražišar, Jure Smodiš, Mihael Kocijančič, Blaž Lapajne in Matic Čopar. Rezervi: Nino Šegula, Domen Hohnjec.

Kadeti: Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Aleks Ušaj, Jure Kraker, Andraž Zupančič, Maj Murn, Bor Klešnik. Rezerve: Zal Šesek, Mark Dimnik, Janez Jedlovčnik, Mark Gazvoda, Benjamin Bečirevič in Erazem Janc.

Mlajši kadeti: Luka Jokić, Tim Stajnko, Urban Janc, Bor Brodnjak, Miha Homan. Rezerva: Brin Kunstelj.