Na prvem letošnjem WTT Star Contender turnirju v Dohi se je najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, po zmagi nad Portugalcem Marcosom Freitasom s 3:0 (8, 6, 7) uvrstil v osmino finala. V njem se bo v sredo pomeril z Brazilcem Hugom Calderanom, trenutno sedmim igralcem svetovne lestvice.

V prvem krogu je 22-letni Hrastničan, ki je na svetovni lestvici na 31. mestu, brez večjih težav, s 3:1 (3, 6,-9, 8) premagal Avstrijca Daniela Habesohna, še boljšo igro pa je prikazal proti najboljšemu portugalskemu igralcu, Marcosu Freitasu. Trenutno 25. igralcu sveta je bil v vseh treh nizih brez pravih možnosti za uspeh proti tri leta mlajšemu tekmecu, ki je nekaj več težav imel le v uvodnem nizu.

»Skozi ves dvoboj sem dobro čutil svoj servis in sprejem servisa, ga držal na kratko in mu vsilili svojo igro. Veseli me, da sem po dobrem servisu nato odigral tako, kot sem si zamislil. Seveda bo proti Calderanu, ki me je letos v nemški bundesligi premagal, težje igrati, toda če mi bo uspelo ponoviti današnjo igro, tudi to ni nemogoče,« je bil s svojo predstavo zadovoljen Jorgič.

Calderano je v Dohi drugi nosilec WTT Star Contender turnirja, prvi je Japonec Tomokazu Harimoto, in je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 3:0 (10, 9, 8) ugnal Daesong Choja iz Južne Koreje. Na prvem turnirju v Dohi, na WTT Contenderju, je izpadel v četrtfinalu, kjer ga je premagal Francoz Simon Gauzy s 3:2. V nemški bundesligi igra za ekipo Liebherr Ochenhausen.