Prvi dan državnega prvenstva Slovenije za članice in člane posamezno ter v dvojicah sta se kot prva naslova veselila Peter Hribar in Aleksandra Vovk, člana Krke, ki je tudi prireditelj državnega prvenstva. Hribar in Vovk sta v finalu premagala Denija Kožula (Saabrücken) in Katarino Stražar (Mengeš) s 3:2 (8, 8, -4, -7, 4). V ženskih dvojicah so se v nedeljski finale uvrstile Nina Zupančič (Logatec) in Alex Galič (Eslövs) ter Aleksandra Vovk (Krka) in Špela Trelec (Vesna), pri moških dvojicah pa se bodo za naslov državnega prvaka borili Jan Žibrat (Sobota) in Deni Kožul (Saarbrücken) ter Darko Jorgić in Peter Hribar (oba Krka). V posamični konkurenci so za zdaj pri osmini finala.

Lanskoletna državna prvaka v mešanih dvojicah Matic Slodej in Ivana Zera sta svojo letošnjo pot na državnem prvenstvu končala v drugem krogu, ko sta ju s 3:0 izločila Darko Jorgič in Alex Galič. Toda že v četrtfinalu sta za presenečenje poskrbela 18-letni Peter Hribar in leto dni mlajša Aleksandra Vovk, ki sta v maratonskem dvoboju na kolena spravila slovenska državna reprezentanta. V razburljivem dvoboju, v katerem so se kar štirje od petih nizov končala na razliko, sta zmagala s 3:2. Hribar in Vovkova sta v polfinalu nato s 3:1 premagala še Toma Šfiligoja in Ano Tofant.

Nekoliko lažjo pot do finala sta imela Deni Kožul in Katarina Stražar, ki sta svoj edini niz izgubila v četrtfinalu proti Logatčanoma Darku Maliču in Nini Zupančič. V polfinalu sta Kožul in Stražarjeva s 3:0 premagala še Erika in Leo Paulin (Arrigoni), zataknilo pa se jima je v finalu, kjer sta po zaostanku z 0:2 v nizih izid izenačila, v odločilnem petem pa sta bila Hribarjeva in Vovkova nepremagljiva in sta zasluženo prišla do svojega prvega članskega naslova.

Ker se Manca Fajmut letos ni prijavila na državno prvenstvo, njena lanskoletna partnerica v ženskih dvojicah Alex Galič na Otočcu igra v paru z Nino Zupančič, s katero sta se odlično ujeli. V polfinalu sta s 3:0 premagali Ivano Zero (Vesna) in Vesno Rojko (Muta), v finalu pa ju čakata Aleksandra Vovk in Špela Trelec, ki sta v polfinalu s 3:2 ugnali Urško Čokelj in Jano Ludvik (obe Arrigoni), pred tem pa sta bili boljši tudi od Ane Tofant in Katarine Stražar (obe Mengeš).

Izredno razburljiv bo tudi nedeljski finalni obračun v moških dvojicah. Branilca naslova, Jan Žibrat in Deni Kožul, sta edini niz izgubila v osmini finala proti Jaki Golavšku in Patriku Roscu (Savinja), vendar sta v polfinalu izkušena Gregorja Komaca (Maribor) in Uroša Slatinška (ŠD SU) resda premagala s 3:0, a so se vsi trije nizi končali na razliko. Njuna nasprotnika v finalu bosta člana domače Krke Peter Hribar in Darko Jorgič, ki sta bila v polfinalu boljša od Tomaž Roudija (Sobota) in Tomaža Pelcarja (Kema).

V posamični konkurenci favoritinje za najvišja mesta še niso igrale, prav tako je za zdaj bolj ali manj po pričakovanjih tudi v moški posamični konkurenci, kjer bodo v nedeljo prav tako najprej na sporedu obračuni v osmini finala.