V 2. SNTL za moške so bile na sporedu tekme drugega kroga. Do pomembne zmage je prišel Cornilleau Mengeš II, ki je s 5:1 premagal Rakek, Ptuj pa je bil s 5:4 boljši od velenjskega Tempa in je še brez poraza. Tako kot tudi zaloška Vesna, ki je z novima zmagama edina ekipa, ki še ni izgubila niza. Do prvih zmag je prišla tudi Ilirija.

Mengšani, ki so v prvem krogu izgubili v Mengšu, so v svoji dvorani prepričljivo ugnali Rakek, ki je bil po prvem krogu na prvem mestu. Z dvema zmagama sta se izkazala Nejc Erjavec in Mitja Zavec, enkrat je bil uspešen še Aljaž Goltnik, v gostujoči ekipi je do zmage prišel le Žiga Urbanc.

Veliko bolj izenačen in napet je bil dvoboj na Ptuju, kjer sta se pomerili ekipi, ki sta bili še brez poraza. Ptujčani, ki so v prvem krogu prišli do ene zmage, so z zmago Darka Drčiča nad Velenjčani, ki so na Ptuj prišli z vsemi štirimi osvojenimi točkami, ostali neporaženi tudi po drugem krogu. Največ zaslug za zmago Ptujčanov je imel s tremi zmagami Luka Krušič.

Vesna, ki je v prvem krogu v ljubljanskem obračunu premagala Ilirijo, je že prejšnjo nedeljo gostovala v Prekmurju in zabeležila dve zmagi. Taj Lavrič, Filip Krolle in neuničljivi Bojan Pavič so s 5:0 premagali Soboto, nato pa še Kemo Puconce II. Minulo nedeljo je v Prekmurju igrala tudi Ilirija, ki se je prav tako domov vrnila z dvema zmagama. V Puconcih so domačo ekipo premagali s 5:4, odločilno zmago je prispeval Mirza Tvrtkovič, v domači ekipi velja s tremi zmagami pohvaliti 16-letnega Jureta Smodiša, v Murski Soboti pa so slavili s 5:1.

Rakek, ki je bil dopoldne neuspešen v Mengšu, je popoldne s 5:0 premagal kranjski NTK B2, ki je praznih rok ostal tudi v dvoboju s kočevskim Melaminom, ki je prav tako zmagal s 5:0.

Tretji krog bo na sporedu v soboto, 15. maja.

Izidi drugega kroga v 2. SNTL za moške

Brez poraza v 3. ligi le še Savinja II

V soboto so bile na sporedu tudi tekme drugega kroga v 3. SNTL, v kateri je le sedem ekip. Edina ekipa, ki je še brez poraza, je Savinja II, ki je ob dveh zmagah Brina Vovka Petrovskega in Dejana Jovanoviča ter eni Domna Hohnjeca s 5:1 ugnala Vrhniko, nato pa brez izgubljenega dvoboja še Škofjo Loko. Škofjeločani so pred tem tretjo ekipo Savinje premagali s 5:1, ki je proti Vrhniki izgubila s 3:5.

Do dveh tesnih zmag je prišla Gorica, obakrat s 5:4. V prvi tekmi je bila boljša od druge ekipe ŠD SU, s tremi zmagami se je v domači ekipi izkazal Aleks Stepančič, v drugi pa je do odločilne zmage proti Krki prišel Nik Velikonja, ki je s 3:2 premagal Janeza Jedlovčnika. V novomeški ekipi je bil s tremi zmagami najboljši posameznik dvoboja 14-letni Benjamin Bečirevič.

V 3. SNTL bo tretji krog na sporedu v soboto, 22. maja.

Izidi drugega kroga v 3. SNTL za moške