V soboto in nedeljo je bilo v obeh 1. SNTL na sporedu še nekaj preloženih tekem petega in šestega kroga. Do pomembnih zmag v boju za četrto mesto in s tem uvrstitev v končnico sta v prvi moški ligi prišli ekipi Keme Puconcev in Mengša. Pucončani so doma s 5:1 premagali Arrigoni, medtem ko je Mengeš s 5:3 slavil na Kodeljevem proti Kajuh Slovanu. Vodilni ŠD SU je bil s 5:2 boljši od Savinje I, Fužinar Inter Diskont pa je na Muti zmagal s 5:0. Z zmago v Puconcih s 5:2 so si uvrstitev v končnico prve ženske lige zagotovile tudi aktualne državne prvakinje, igralke Arrigonija, Kema Puconci pa je v soboto praznih rok ostal tudi v Vrtojbi proti Letriki s 4:5. V soboto je Kajuh Slovan doma s 5:0 premagal Rakek, v petek pa je bila Vesna I s 5:1 boljša od Logatca, ki je danes z 1:5 izgubil tudi proti Letriki.

Pri moških ŠD SU še vedno neporažen

Že prejšnjo nedeljo je Mengeš I v preloženem petem krogu doma premagal Arrigoni s 5:3, Kema Puconci je bila s 5:4 boljša v Lučah proti Savinji, konec marca pa je Krka na Kodeljevem s 5:4 slavila proti Kajuh Slovanu. V četrtkovem derbiju dveh neporaženih ekip je ŠD SU s 5:3 premagal Maribor, ki brani lanskoletni naslov. Zadnji obračun petega kroga je bil tako na sporedu v soboto, ko so na Muti v koroškem obračunu pričakovano zmagali Ravenčani. Domačini, ki večji del sezone igrajo brez obolelega Matica Slodeja, niso osvojili niti niza, za ravensko ekipo pa sta bila po dvakrat uspešna Aljaž Godec in Žiga Kristijan Žigon, peto pa je dodal Luka Breznik.

V nedeljo sta bili na sporedu dve tekmi preloženega šestega kroga. Novomeški ŠD SU, za katerega je bila to tretja tekma v štirih dneh, v svoji dvorani ni dovolil presenečenja in je po dveh zmagah Jožka Omerzela in Uroša Slatinška ter eni Jureta Slatinška, ugnal Savinjo I.

Pucončani so prav tako v svoji dvorani, prišli do pomembne zmage proti Izolčanom. Do dveh zmag sta prišla Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, enkrat je bil uspešen še Luka Norčič, za goste iz Izole je enkrat zmagal Erik Paulin. Z zmago je puconska ekipa ostala v igri za uvrstitev v končnico, o čemer bodo odločale tekme zadnjega kroga rednega dela prvenstva. ŠD SU, Maribor in Fužinar Inter Diskont so si mesto med najboljšimi štirimi ekipami že zagotovili, ob Pucončanih pa se zanj potegujejo še Mengšani, ki so v soboto do zmage prišli na Kodeljevem. V domači ekipi je Andraž Novak sicer prišel do vseh treh zmag, vendar to ni bilo dovolj za končni uspeh Kajuh Slovana, kajti za goste sta po dvakrat zmagala Klemen Jazbič in Andraž Avbelj, enkrat pa Rok Trtnik. Konec marca je v prvi tekmi šestega kroga Krka doma premagala Xiom Muto s 5:1, tekma med Fužinar Inter Diskontom in Mariborom, ki bo najverjetneje odločala o drugem mestu, bo na sporedu v četrtek, 29. aprila.

Teoretične možnosti za končnico državnega prvenstva ima tudi Krka, do odločitve pa bo prišlo v soboto, 1. maja. Kema Puconci, ki je trenutno z desetimi točkami na četrtem mestu, bo gostila Ravenčane, Mengšani, ki imajo prav tako deset točk vodilni ŠD SU, Krko, ki je pri osmih točkah, pa čaka gostovanje v Izoli.

Izolčanke ob Vesni I in Kajuh Slovanu že uvrščene v končnico

Še večja negotovost glede četrtega mesta je pred zadnjim krogom rednega dela državnega prvenstva v prvi ženski ligi, kjer bosta v petek, 30. aprila, Kajuh Slovan in Cirkovce igrala preloženo tekmo šestega kroga. Kodeljevčanke, ki so z enim porazom trenutno druge, so si uvrstitev v končnico že zagotovile, tako kot tudi vodilna Vesna I in tretjeuvrščeni Arrigoni. Izolčanke so tretje mesto potrdile z nedeljsko zmago v Puconcih, ko po treh zmagah Jane Ludvik in dveh Katrine Lydie Sterchi ugnale domačo Kemo. Za puconsko ekipo, ki je s tem porazom ostala pri osmih točkah in šestem mestu, sta bili po enkrat uspešni Staša Matis in Ana Kovačec.

V preloženem šestem krogu je bila danes na sporedu še ena tekma, in sicer je Letrika do zmage prišla v Logatcu. Zanjo je bila z dvema zmagama najbolj zaslužna Eva Cerkvenič, po enkrat pa so zmagale Tina Mozetič, Gaja Mavri in Sara Tokić, medtem ko je za Logatčanke do zmage prišla le Kaja Okorn. Minulo soboto je Vesna II doma s 5:2 premagala Rakek, dan pozneje pa je prva ekipa Vesna, prav tako doma, s 5:0 premagala Fužinar Inter Diskont.

V soboto sta bili odigrani tudi preostali dve tekmi preloženega petega kroga. Letrika je na domačem igrišču po hudem boju premagala Kemo Puconci. V gostujoči ekipi se je s tremi zmagami izkazala Ana Kovačec, do ene je prišla tudi Staša Matis, medtem ko sta pred odločilnim devetim dvobojem za domačo ekipo po dvakrat zmagali Sara Tokić in Gaja Mavri. O zmagovalkah dvoboja je tako odločala tekma med Evo Cerkvenič in Blažko Harkai, s 3:1 pa se je zmage veselila domača igralka.

Brez večjih težav so do sedme zmage v prvenstvu prišle igralke Kajuh Slovana, čeprav so igrale brez svojih najboljših igralk, Lare Opeke in Tjaše Novak. Ob njuni odsotnosti je do dveh zmag prišla Nuša Bolte, do ene pa Alja Benčiča, Enya Moltara in Špela Polončič.

Minulo soboto je bila odigrana tudi prva tekma devetega kroga, njem pa je prva ekipa Vesne s 5:0 premagala drugo zaloško ekipo. Anina Selak je zmagala dvakrat, po enkrat pa Ivana Zera, Tjaša Supanič in Špela Trelec. Preostale tekme bodo na sporedu to soboto, ko bo tudi prišlo do odločitve o četrti ekipi v končnici državnega prvenstva. S tekmo manj in osmimi točkami so trenutno četrte Cirkovce, ki se bodo doma pomerile z Logatcem. Osem točk pred zadnjim krogom imajo še Fužinar Inter Diskont, Kema Puconci in Letrika. Pucončanke in Ravenčanke se bodo pomerile med sabo, Letrika pa bo gostila Kajuh Slovan.