V Logatcu je v organizaciji domačega kluba potekal prvi letošnji odprti turnir za članice in člane. V ženski konkurenci se je zmage veselila Tamara Pavčnik (Ljubljana), ki je v finalu premagala Aleksandro Vovk (Krka), tretje mesto pa sta si delili Ivana Zera (Vesna) in Lea Paulin (Arrigoni). Izkušeni Gregor Komac (Maribor) je samo še enkrat več potrdil, da mu leta zlepa ne pridejo do živega, saj je v finalu premagal Tomaža Pelcarja (Kema), na tretjem mestu pa sta turnir končala Jaka Golavšek (Savinja) in Črt Lovro Grm Urbančič (tujina).

Na prvem letošnjem odprtem turnirju za članice in člane je nastopilo 23 članic in 51 članov. V ženski konkurenci je nastop odpovedala prva nosilka Katarina Stražar (Mengeš), po daljšem času pa se ga je udeležila Tamara Pavčnik, ki je že v predtekmovanju potrdila dobro formo. Na poti do finala je premagala Nušo Vogrinčič (Kema), Laro Opeko (Kajuh Slovan) in v polfinalu s 4:2 (7, 8, 5, -9, -10, 2) še Leo Paulin (Arrigoni). Manj tekem je do finala potrebovala Aleksandra Vovk, ki ji ni bilo potrebno igrati predtekmovanja, zato pa je po gladki zmagi nad Urško Čebokelj (Arrigonvi) v četrtfinalu v napetem dvoboju ugnala s 4:3 (7, -11, 9,-8, -9, 5, 10) Taro Kobetič (Mengeš). V polfinalu je s 4:2 (-9, 12, -8, 8, 3, 6) premagala Ivano Zero, izredno napet pa je bil njen finalni obračun s Pavčnikovo. Hrastničanka, ki že drugo sezono igra za Ljubljano, je bila na koncu bolj zbrana in slavila s 4:3 (6, 7, -7, 8, -9, -10, 6).  

V odsotnosti Mitje Horvata (Fužinar Inter Diskont), ki je bil sprva prijavljen na turnir, je slavil 50-letni nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant Gregor Komac. Izkušeni Komac je po zmagi v svoji predtekmovalni skupini v prvem krogu glavnega turnirja ugnal Darka Jamška (Fužinar Inter Diskont), v drugem krogu je bil boljši od mladega Jožka Omerzela (ŠD SU), v četrtfinalu pa še Aljaža Godca (Fužinar Inter Diskont). V polfinalu ga je čakal Črt Lovro Grm Urbančič, ki je izgubil z 2:4 (-6, 3, -10, 7, 10, 9), nekaj manj težav pa je imel v finalu s Tomažem Pelcarjem, vendar so se trije nizi končali na razliko. S 4:1 (-8, 9, 5, 9, 9) je do zmage prišel Komac, Pelcar pa je do končnega drugega mesta prišel po zmagah nad Luko Breznikom (Fužinar Inter Diskont), Erikom Paulinom (Arrigoni) in Jako Golavškom. Vse tri je premagal s 4:0.

Izidi prvega odprtega prvenstva v Logatcu

Ženske

Moški