V nedavno končanem avstrijskem državnem prvenstvu se je Aleksandri Vovk in Katarini Stražar v ekipi Ossiachersee Bodensdorf 1 pridružila še tretja slovenska reprezentantka, Lea Paulin. Ossiachersee Bodensdorf 1 je avstrijsko bundeligo končal na petem mestu, s pozitivnim izkupičkom pa se lahko pohvali tudi mlada Izolčanka, za katero je bila to prva sezona v tujini.

»Avstrijsko prvenstvo je vsekakor močnejše od slovenskega, saj v njem igra veliko tujk, nekatere so tudi v članskih reprezentancah svojih držav. Na tekmah se mi je poznalo to, da nisem bila v tekmovalnem ritmu, saj v Sloveniji ni bilo nobenih turnirjev. Ampak na koncu sem bila s svojo sezono kar zadovoljna. Imela sem več zmag kot porazov, kar za prvo leto igranja v tujini niti ni slabo,« je v nekaj besedah svojo prvo sezono na tujih tleh ocenila Paulinova, ki bo tudi v prihodnji sezoni igrala za Ossiachersee Bodensdorf 1.

Glede na to, da se je v letošnji sezoni slovensko državno prvenstvo začelo pozno, zdaj pa je tako ali tako prekinjeno, je bila njena odločitev, da se po štirih zaporednih naslovih državne prvakinje z Arrigonijem, preizkusi tudi v tujini, še toliko bolj pravilna.

»Mislim, da sem se ob pravem času odločila, da se preizkusim tudi v tujini. Vsekakor pa mi je bilo veliko lažje tudi zato, ker sta bili v ekipi že Aleksandra Vovk in Katarina Stražar, s katerima se poznamo že od kadetske reprezentance naprej in se med sabo zelo dobro razumemo.«

Dijakinja gimnazije v Kopru, ki jo letos čaka matura, je večinoma trenirala kar v Izoli. »Imela sem to srečo, da sem lahko trenirala tudi, ko je bilo popolno zaprtje države, saj imam status perspektivne športnice. Tisti mesec sem trenirala s trenerjem Zdenkom Švabom in bratom Erikom, ki mu je bilo dovoljeno trenirati, ker sva iz istega gospodinjstva. Dejstvo pa je, da letošnje razmere za športnike res niso najbolj ugodne. Tako še ne vemo, kdaj bo na sporedu člansko državno prvenstvo v Mengšu, ki bi moralo biti konec tega tedna, pa tudi sicer se ni bilo ravno lahko pripravljati nanj brez kakršnega koli odprtega prvenstva. Prepričana sem, da od tekme lahko največ odneseš, kajti nizi, ki jih igraš na treningih, se ne morejo primerjati s pravimi tekmami. Po drugi strani pa sem lahko ta čas namenila popravljanju tehnike, kar pa tudi ni slabo. Želim si le, da se bo nov termin za državno prvenstvo našel dovolj zgodaj,« je želja večkratne državne prvakinje v praktično vseh mlajših kategorijah, pred tremi leti pa je slavila tudi v kategoriji do 21 let.

Žal so tudi v letošnji sezoni, podobno kot v lanski, okrnjena tudi mednarodna tekmovanja. »Glede na trenutni program me julija čaka mladinsko evropsko prvenstvo, na katerem lahko po novih pravilih glede starosti igralcev igram še letos. Kako pa bo z drugimi mednarodnimi tekmovanji, v tem trenutku, ne vem? V vsakem primeru bom še trenirala kot do zdaj in sproti bom videla, kam me bo to pripeljalo. Želim si le, da bi lahko čim prej spet normalno igrali,« si čim več tekem želi bodoča študentka Fakultete za šport ena najbolj obetavnih slovenskih namiznoteniških igralk.

V prvi avstrijski bundesligi sta ob trojici slovenskih reprezentantk, igral tudi mlada Kiara Šegula, ki zdaj igra za avstrijsko izbrano vrsto in je z ekipo ‘CarinthiaWinds’ Villach 1 tekmovanje končala na drugem mestu ter Katja Tomažič, ki je z ekipo ESV-Tischtennis-Bruck/Mur 1 osvojila končno osmo mesto.