Eden od derbijev šestega kroga 1. SNTL moški bi moral biti na Muti, vendar je Krka prišla brez svojih najboljših igralcev, tako da so domačini zmagali s 5:0. Na drugem derbiju v Lučah je vodilni Maribor s 5:3 premagal Savinjo I. V Novem mestu je ŠD SU prišel do svoje druge prvoligaške zmage, s 5:3 je bil boljši od Arrigonija, prav tako s 5:3 je Kema I v gosteh premagala Cornilleau Mengeš II. Brez izgubljenega dvoboja je doma prišel tudi Inter Diskont, ki je bil boljši od Mengša I.

Derbi kroga bi moral biti na Muti, vendar je bil to le na papirju, kajti Novomeščani so dopotovali z močno pomlajeno ekipo, z dvema trinajstletnikoma in enim dvanajstletnikom. Izkušeni domačini so navkljub temu dvoboj odigrali resno, brez podcenjevanja, po dveh zmagi pa sta vpisala Boštjan Kraser in Bojan Pavič, do ene je prišel Danilo Piljak.

Veliko bolj zanimivo je bilo v Lučah, kjer se je zbralo več kot sto gledalcev, ki so videli zanimiv in izenačen dvoboj, na koncu pa še šesto zmago Mariborčanov v letošnji sezoni. Največ zaslug zanjo je imel Gregor Komac, ki je dobil vse tri svoje posamične dvoboje. Največ dela je imel proti Juretu Slatinšku, ki ga je premagal s 3:2, s 3:2 pa je proti Jaki Golavšku slavil tudi Tomaž Roudi. V petem nizu je bilo celo 14:12 za Mariborčana, ki je dobil tudi še dvoboj s Patrikom Roscem. Za Savinjo I so po enkrat zmagali Jure Slatinšek, Jaka Golavšek in Patrik Rosc.

Do dveh točk so brez izgubljenega dvoboja prišli tudi Ravenčani, ki pa so se morali proti Mengšanom vendarle morali nekoliko bolj potruditi. Najbolj zanimiv je bil obračun med Aljažem Godcem in Klemnom Jazbičem, ki ga je s 3:2 dobil slovenski mladinski reprezentant. Godec je bil boljši tudi od Andraža Avblja, v domači ekipi je dvakrat zmagal še Mitja Horvat, enkrat pa še drugi ravenski mladinski reprezentant, Žiga Kristijan Žigon.

Zelo zadovoljni so bili danes v dvorani ŠC Livada, kjer je bilo tudi sto gledalcev, saj je domači ŠD SU prišel do svoje druge zmage v prvi ligi. Spet je bil najboljši posameznik nekdanji slovenski reprezentant Uroš Slatinšek, ki ni oddal niti niza. Do dveh zmag pa je prišel Jožko Omerzel, ki je dobil tudi odločilni dvoboj proti Matiji Novelu. Za Izolčane je dvakrat zmagal Erik Paulin, eno je dodal še Novel.

Do pomembne zmage v boju za končnico je prišla Kema I, ki pa je do nje prišla na nekoliko težji način kot so Pucončani morda pričakovali. Veliko zaslug zanjo pripada Tomažu Pelcarju, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, do ene pa sta prišla Luka Norčič in Damjan Zelko. V domači ekipi so prav tako do ene zmage prišli Aljaž Frelih, Nejc Erjavec in Rok Trtnik.

Izidi šestega kroga 1. SNTL moški

Cornilleau Mengeš II – Kema I 3:5, Savinja I – Maribor 3:5, Xiom Muta – Krka 5:0, ŠD SU – Arrigoni 5:3, Inter Diskont – Mengeš I 5:0

Vrstni red: 1. Maribor 12 (30:11), 2. Muta 10 (27:14), 3. Inter Diskont 10 (27:15), 4. Kema I 8 (28:17), 5. Savinja I 6 (22:22), 6. Krka 6 (20:23), 7. ŠD SU 4 (21:26), 8. Arrigoni 2 (17:29), 8. Mengeš I 2 (12:27), 10. Cornilleau Mengeš II 0 (10:30).