Na povratni polfinalni tekmi A-1 italijanske ženske lige je ekipa Teco Auto Cortemaggiore, ki jo vodi selektorka slovenske ženske reprezentance Vesna Ojsteršek, zanjo pa igra slovenska reprezentantka Ana Tofant, na domačem igrišču igrala neodločeno z ekipo ASV Eppan Tischtennis. Odločilno zmago za remi, s katerim se je Cortemmagiore, ki je na prvi tekmi v gosteh zmagal s 4:2, je prispevala prav Tofantova.

Na prvi polfinalni tekmi so varovanke Vesne Ojsteršek v gosteh slavile s 4:2, z dvema zmagama pa se je izkazala tudi Ana Tofant, ki je s 3:0 premagala Gulio Cavalli, v zadnjem dvoboju prvega polfinalnega obračuna pa še Deniso Zancaner s 3:1. Po eno zmago sta za Cortemaggiore prispevali Giorgia Piccolin in Ganna Farladanska.

Na povratni tekmi je drugouvrščena ekipa rednega dela italijanskega državnega prvenstva za uvrstitev v finale potrebovala že remi. Gostujoča ekipa iz Eppana v bližini Bolzana je predvsem po zaslugi italijanske reprezentantke Debore Vivarelli, ki je bila v prvem dvoboju s 3:1 boljša tudi od Ane Tofant, povedla s 3:1 in bila na pragu zmage, toda prav slovenska reprezentantka je še drugič v polfinalnih obračunih na kolena spravila Deniso Zancaner, nato pa je svoje dodala še Ukrajinka Gana Farlandska.

S kom bo Cortemaggiore igral v finalu, bo znano nocoj, ko bo na sporedu povratna tekma med ekipama Castel Goffredom in Bagnolesejem. Na prvi tekmi je v gosteh slavil Castel Goffredo, ki je bil po rednem delu državnega prvenstva na prvem mestu.