Prvi dan evropskega prvenstva do 21 let, ki poteka v Varaždinu, so se v slovenski izbrani vrsti v posamični konkurenci izkazali Tilen Cvetko, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar, ki so se uvrstili v drugi krog tekmovanja. Vanj je neposredno že uvrščena Ana Tofant. Praznih rok sta ostala Peter Hribar in Lea Paulin. V mešanih dvojicah so vsi slovenski predstavniki že končali s tekmovanjem. V četrtek se bodo nadaljevali boji v posamični konkurenci, začelo pa se bo tekmovanje v moških in ženskih dvojicah.

V ženski konkurenci je Aleksandra Vovk, ki po smoli, ko se je na smučišču v Mokricah vanjo zaletel neprevidni avstrijski bordar, še ni popolnoma zdrava, v prvem dvoboju v skupini 7 s 4:1 premagala domačinko Klaro Bardač. Čeprav je bila v drugi tekmi boljša od nje Rusinja Kristina Kazanceva s 4:1, je Vovkova v odločilni tekmi za napredovanje v drugi krog tekmovanja, premagala Poljakinjo Julio Szymczak s 4:3. Poljakinja je vodila že s 3:2 v nizih, z 11:5 in 11:6 pa je nato šestega in sedmega dobila slovenska reprezentantka in se kot drugouvrščena igralka svoje skupine uvrstila v nadaljnje tekmovanje.

Po prvem dnevu posamičnih bojev je bila zadovoljna tudi Katarina Stražar, saj je v skupini 11 premagala Grkinjo Elisavet Teropu s 4:1, nato pa še Belorusinjo Darjo Kisel s 4:2, kar je bilo dovolj za napredovanje. V tekmi za prvo mesto v skupini je bila s 4:1 od nje boljša Poljakinja Katarzyna Wegrzyn.

S tremi porazi v skupini 10 se je že po prvem delu od nadaljnjega tekmovanja poslovila Lea Paulin, ki sta jo s 4:0 premagali Francozinja Camilla Lutz in Poljakinja Julia Slazak, s 4:2 pa je bila boljša od nje še Švedinja Jennie Edvinsson.

Vse pohvale si za svoje predstave zasluži tudi Tilen Cvetko, ki je v skupini 1 v prvem dvoboju sicer moral priznati premoč Nemca Tobiasa Hipplerja z 2:4, zato pa je s 4:1 premagal Norvežana Adriana Wetzla, kar je bilo dovolj za napredovanje. Manj sreče je imel Peter Hribar, ki je po porazu proti Poljaku Janu Zandeckemu z 2:4 in zmagi proti Slovaku Tiboru Spaniku s 4:0, v odločilnem dvoboju izgubil proti Turku Abdullahu Yigenlerju z 1:4.

V mešanih dvojicah so bili vsi trije slovenski pari neuspešni. Za Petra Hribarja in Aleksandro Vovk sta bila usodna Turka Abdullah Yigenler in Ozge Yilmaz, ki sta zmagala s 3:0, medtem ko sta Tilen Cvetko in Katarina Stražar proti Slovakoma Danielu Oracu in Nataliji Grigelovi izgubila z 1:3, tako kot tudi Lea Paulin, ki je igrala s Švicarjem Cedricom Tschanzem proti Nemcema Tobiasu Hipplerju in Franziski Schreiner.