Čeprav se zaradi Covid-19 situacije leto 2021 ni začelo prav nič drugače kot lansko leto, pa bomo letos za razliko od lani (vsaj upamo tako!) lahko spremljali športnike na 32. olimpijskih igrah moderne dobe v Tokiu. Preložene igre so podaljšale sanje slovenske namiznoteniške reprezentance o nastopu v deželi vzhajajočega sonca.

Slovenske športnike na velikih tekmovanjih na samih prizoriščih, v večini pa tudi na malih ekranih, spremlja veliko število gledalcev, med katerimi pa so tudi mladi nadobudneži, ki na ta način z velikim zanimanjem spoznavajo nove športne panoge. 

Namizni tenis je ena od 33-ih športnih panog, ki jih bomo letos med 23. julijem in 8. avgustom spremljali na olimpijskih igrah v Tokiu. Na OI je že uvrščena slovenska moška reprezentanca, zato bo interes slovenske javnosti za namizni tenis še toliko bolj izražen.

V NTK XIOM  Muta želimo ta interes še posebej prebuditi v najmlajših. Zato smo se odločili, da skupaj z vodstvom Osnovne šole Radlje pristopimo k projektu kreativnega pogleda mladih na olimpijske igre in namizni tenis. V okviru svetovnega dneva namiznega tenisa (6.april) in pa zaprtja šol zaradi Covid-19 situacije, smo pozvali učence in učenke k ustvarjalnim delavnicam.

Izdelki, ki so jih otroci ob vrnitvi v šolo prinesli s sabo, so navdušili ocenjevalno komisijo. Otroška domišljija nima meja in zato smo v klubu še toliko bolj veseli, da nam je uspelo vzpodbuditi njihov interes in smo jih na ta način tudi pozvali k spremljanju olimpijskih iger. Najbolje ocenjeni izdelki so bili tudi nagrajeni.

Njihovi izdelki bodo predstavljeni Mednarodni namiznoteniški zvezi. Pripravili bomo namreč »kolaž« vseh izdelkov, ki ga bomo poslali na ITTF Foundation (oddelek za popularizacijo namiznega tenisa pri mednarodni zvezi). Na njihov naslov prihajajo podobni izdelki s celega sveta in prepričani smo, da se bo kakšen od naših otrok objavil tudi na njihovih spletnih straneh.

Želimo si in upamo, da bo druženje otrok pred pričetkom olimpijskih iger možno tudi v živo in jim bomo lahko namizni tenis predstavili v športni dvorani.

Predsednik NTK XIOM  Muta

Damjan Cvetko