V preloženi tekmi petega kroga 1. SNTL za moške sta se v Mariboru pomerili do zdaj edini neporaženi ekipi, bolj zadovoljni pa so bili v tri ure trajajočem dvoboju gostje iz Novega mesta. ŠD SU je aktualne državne prvake premagal s 5:3, tako da je zdaj sam na vrhu prvenstvene lestvice.

Pred dvobojem v Mariboru sta obe ekipi v letošnjem državnem prvenstvu zmagali po petkrat, zaradi izgubljenega niza manj pa so bili prvi Novomeščani. Za prvo večje presenečenje je poskrbel mladi Jožko Omerzel, ki je v napetem obračunu s 3:2 premagal izkušenega Gregorja Komaca, ki je, zanimivo, gladko dobil prvi in tretji niz, vsi drugi pa so se končali na razliko. Četrti celo z izidom 17:15 za Omerzela, ki je bil v petem boljši s 14:12. Njegovo zmago sta dopolnila brata Jure in Uroš Slatinšek. Prvi je bil s 3:0 boljši od Matevža Črepnjaka, drugi pa od Tomaža Roudija.

Vendar se Mariborčani niso predali, kajti Komac je s 3:1 premagal Jureta Slatinška, na pragu zmage pa je bila novomeška ekipa po novem uspehu Uroša Slatinška, ki je bil s 3:0 boljši od Črepnjaka. Toda kot sta Roudi in Komac premagala Omerzela oziroma Uroša Slatinška, je bilo spet vse odprto. Še zlasti izenačen je bil dvoboj med dvema nekdanjima slovenskima reprezentantoma, Komacem in Urošem Slatinškom, ki je povedel z 2:0, nato pa je naslednje tri na razliko dobil mariborski igralec.

A s tem razburljivih dvobojev v dvorani Tabor še ni bilo konec, saj je vse dišalo po izenačenju. Roudi je proti Juretu Slatinšku dobil uvodna niza, vendar se je Jure Slatinšek, letošnja okrepitev ŠD SU-ja, vrnil v igro, z 11:8 dobil tretji niz ter nato z 11:9 še četrtega in petega.

Že v nedeljo so bile odigrane tri tekme preloženega petega kroga, vse tri pa so se končale po napetih bojih. Do edine domače zmage je prišel Mengeš, ki je bil s 5:3 boljši od Arrigonija, Kema Puconci I je v gosteh s 5:4 premagala Savinjo I, Krka pa prav tako s 5:4 domači Kajuh Slovan. V soboto bo na sporedu še zadnja tekma petega kroga, v kateri bo Xiom Muta gostila Fužinar Inter Diskont.