Miha Štamcar, 20.03.2021 ob 23:59

V drugem krogu 1. SNTL moški je bilo najbolj vroče v Novem mestu, kjer je v športnem centru Livada s 5:4 zmagal ŠD SU. Do minimalne zmage je v Izoli prišel tudi Xiom Muta, po dve zmagi pa imata še aktualni državni prvak Maribor, ki je v gosteh s 5:3 premagal Savinjo ter Kema Puconci I, ki je bila doma s 5:1 boljša od Kajuh Slovana. Do zmage s 5:1 je proti Mengšu I prišel tudi Fužinar Inter Diskont. V 1. SNTL ženske sta po drugem krogu z dvema zmagama Kajuh Slovan in Vesna I. Kodeljevčanke so s 5:0 zmagale v Puconcih, Založanke pa v Šempetru pri Novi Gorici. Sosedski obračun v Logatcu je pripadel domačinkam, ki so s 5:1 premagale Rakek, aktualne državne prvakinje so doma s 5:0 premagale Vesno II, na Ravnah pa so bile Cirkovčanke s 5:3 boljše od domačega Fužinar Inter Diskonta. Tekme tretjega kroga bodo na sporedu že v sredo, 24. marca.

Čeprav je Jožko Omerzel v novomeškem derbiju dobil le en dvoboj, je bil na koncu junak domače ekipe, saj je v odločilni tekmi s 3:0 premagal Aljaža Šmaljclja ter svoji ekipi zagotovil drugi letošnjo zmago. Za domačine sta bila v tri ure trajajočem obračunu po dvakrat uspešna brata Jure in Uroš Slatinšek, oba sta morala priznati premoč Lorencia Lupulesca, ki je bil boljši tudi od Jožka Omerzela, eno zmago pa je za Krko priboril še Tilen Novak.

Nič manj napeto ni bilo v Izoli, kjer je o zmagovalcu prav tako odločal deveti dvoboj. Dobil ga je izkušenejši Andrej Godec, ki je mladega Uroša Žavbija premagal s 3:0. Največ zaslug za novo zmago Xiom Mute pa je imel s tremi zmagami Matic Slodej, enkrat pa je bil uspešen Boštjan Kraser. Za domači Arrigoni sta po dvakrat zmagala Erik Paulin in Simon Frank.

Državni prvaki so se morali v Lučah pošteno potruditi, da so strli odpor domače Savinje I. S tremi zmagami, se je najbolj izkazal Gregor Komac, ki je Jako Golavška, pred tem je domači igralec zabeležil že dve zmagi, premagal s 3:2. Dve zmagi je mariborski ekipi priboril Matevž Črepnjak, medtem ko je bil ob dveh zmagah Golavška za domačo ekipo enkrat uspešen še Patrik Rosc.

Brez večjih težav so novi par točk v letošnji sezoni vknjižili Pucončani, ki so povratniku na prvoligaško sceno, Kajuh Slovanu, oddali le en dvoboj. Dobil ga je Andraž Novak, sicer pa sta za Kemo Puconci I po dvakrat zmagala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, enkrat pa Luka Norčič. Zanesljivo je do prve letošnje zmage prišel Fužinar Inter Diskont, ki je bil boljši od Mengšanov. Do ene zmage je pri gostih prišel Klemen Jazbič, v domači ekipi sta se z dvema izkazala izkušeni Mitja Horvat in nadarjeni Žiga Kristijan Žigon, enkrat pa je bil uspešen še drugi ravenski mladenič, Aljaž Godec.

Izidi 1. SNTL moški, 2. krog

Cirkovce do zmage na Ravnah

Za prvo prvoligaško zmago novink v ligi, ekipo Cirkovce, je bila s tremi zmagami najbolj zaslužna Katja Kranjc, dve pa je dodala Ina Unger. V domači ekipi je bila dvakrat uspešna Nuša Kadiš, enkrat pa Polona Horvat. To pa ni bila edina gostujoča zmaga v drugem krogu 1. SNTL ženske. Do nje je v Puconcih prišel Kajuh Slovan, v Vrtojbi pa Vesna I, ekipi, ki sta med najbolj resnimi kandidati za naslov ekipnih državnih prvakinj. Obe ekipi sta zmagali s 5:0. Za Kodeljevčanke sta po dvakrat zmagali Tjaša Novak in Lara Opeka, eno pa je dodala novinka v ekipi, Nuša Bolte. V ekipi Vesne I je bila v Šempetru pri Novi Gorici najbolj prepričljiva Tamara Pavčnik, ki ni oddala niti niza, enega je proti Sari Tokič oddala Ivana Zera, ki je tudi dvakrat zmagala, do ene pa je po hudem boju proti Tokičevi, prišla Špela Trelec.  

Brez izgubljenega dvoboja so do prvih točk v novi sezoni prišle Izolčanke. Dvakrat sta zmagali Kim Frank in Jana Ludvik, enkrat pa Manca Paljk, za najmlajšo ekipo v prvi ligi, drugo ekipo Vesne, je dva niza osvojila Zala Kontelj, enega proti Paljkovi in drugega proti Finkovi ter enega Adrijana Mrazič. Čeprav brez svoje najboljše igralke, Nine Zupančič, Logatčanke proti tretjemu letošnjemu novincu v prvi ligi, Rakeku. Častno zmago za gostje je dosegla Simona Soldat, ki je bila blizu uspeha tudi v dvoboju s Hano Rožmanec, ki je dobila peti niz. Rožmančeva je bila boljša tudi od Line Kovšče, dvakrat pa je za domačo ekipo do zmage prišla še Kaja Okorn in enkrat Tereza Kavčič.

Izidi 1. SNTL ženske, 2. krog