V Športnem centru Livada je v soboto, 17. oktobra, potekalo odprto državno prvenstvo Slovenije v paranamiznem tenisu za leto 2020. Zaradi vseh ukrepov, povezanih z novim koronavirusom, je prvenstvo, ki sta ga organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite in Športno društvo SU Novo mesto, potekalo brez gledalcev, v skladu z vsemi navodili in smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Na otvoritveni slovesnosti je himno Republike Slovenije na prečno flavto zaigrala dijakinja novomeške Gimnazije Martina Šmid, večkratni državni prvak Luka Trtnik in član domačega ŠD SU Tilen Perko pa sta odigrala uvodno točko prvenstva. Tekmovalce in tekmovalke je prišel pozdravit tudi župan MO Novo mesto Gregor Macedoni.

»V čast in ponos nam je, da smo lahko že tretje leto zapored gostili državno prvenstvo v namiznem tenisu za invalide in da nam ob strani stoji tudi MO Novo mesto, na čelu z županom Gregorjem Macedonijem. Ne glede na to, da je bila letos zaradi korona virusa okrnjena konkurenca, smo spremljali zanimive namiznoteniške dvoboje za naslove najboljših v državi, prav vsem, ki so navkljub razmeram prišli na prvenstvo, pa iskreno čestitam, « pa je dejal Uroš Slatinšek, predsednik organizacijskega odbora.

Naslove državnih prvakov v posameznih kategorijah so osvojili Edhem Ibrahimović, Silvo Slaček, Mira Jakin, Edi Ravnjak, Bogomira Jakin, Tomaž Rabuzin, Luka Trtnik, Alen Bečirević.  

Napisala: Sabina Gosenca

Foto: ŠD SU Novo mesto