Miha Štamcar, 25.01.2020 ob 23:12

Čeprav je Muta novinka v 1. SNTL za moške, je prišla še do druge zmage v letošnji skrajšani sezoni. Na domačem igrišču je v drugem krogu v pravi drami, do odločilne zmage je prišel Bojan Pavič, s 5:4 premagala Kemo. Brez poraza sta še Maribor, ki je v gosteh s 5:0 premagal Mengeš I in Inter Diskont, ki je bil doma s 5:1 boljši od ekipe Cornilleau Mengeš II. Branilka naslova, Krka, je v Izoli slavila s 5:3, s 5:3 pa je v Novem mestu pri drugem novincu na prvoligaški sceni, ŠD SU-ju, slavila tudi Savinja I.

Najbolj razburljivo je bilo na Muti, kjer so na koncu vendarle prišle do izraza izkušnje in tudi nepopustljivost domače ekipe. Gostje iz Puconcev so po dveh zmagah Damjana Zelka ter Tomaža Pelcarja in Luke Norčiča vodili že s 4:2. Za domačo ekipo sta bila po enkrat uspešna Danilo Piljak in Matic Slodej. Oba sta bila nato uspešna še po enkrat, Piljak je bil boljši od Pelcarja, Slodej pa od Zelka, tako da je o končnem zmagovalcu odločal dvoboj med 57-letnim Pavičem in 20-letnim Norčičem. S 3:0 je slavil starejši Pavič.

Za prvo zmago v sezoni se je po porazu v Puconcih morala potruditi Krka. Aktualni državni prvaki so v Izoli naleteli na dober odpor mladih Izolčanov, ki so po zaslugi dveh zmag Erika Paulina in eni Matije Novela še držali izid 3:3, toda nato je Lorencio Lupulescu v petem nizu le strl odpor Paulina in prišel do svoje tretje posamične zmage, zmago Krke pa je s svojo drugo zmago potrdil Tilen Novak.  

V svoji prvi domači prvoligaški tekmi so varovanci Uroša Slatinška morali priznati premoč Savinji. Tri zmage Jureta Slatinška, ki je dobil tudi bratski dvoboj proti Juretu, so bili premalo za prvi točki Novomeščanov, zato pa so do prve zmage prišli Savinjčani. Ob Juretu Slatinšku, ki je zmagal dvakrat, je do dveh zmag prišel tudi Jaka Golavšek, eno pa je prispeval Patrik Rosc.

Mariborčani, ki se letos resno spogledujejo z naslovom državnih prvakov, so svojo kandidaturo potrdili tudi v Mengšu, kjer domači prvi ekipi niso oddali niti enega dvoboja. Domačini so sicer dvakrat bili blizu, a sta tako David Orešnik kot Klemen Jazbič v petem nizu morala priznati premoč Tomažu Roudiju. Dvakrat je v mariborski ekipi zmagal tudi Gregor Komac, do ene zmage je prišel še Matevž Črepnjak.

Praznih rok je na gostovanju na Ravnah ostala tudi druga mengeška ekipa. Ravenčani, ki so v četrtek slavili v Lučah, so bili do zmage prišli tudi v Domu telesne kulture. Luka Breznik in Mitja Horvat sta slavila po dvakrat, enkrat je bil uspešen tudi Aljaž Godec, za goste je do ene zmage prišel Rok Trtnik.

Izidi drugega kroga v 1. SNTL za moške