V sedmem krogu lige Vzajemna 1. SNTL moški je Krka v gosteh s 5:0 premagala Soboto, v gosteh pa sta do zmage prišla tudi Arrigoni in Kema I. Izolani so bili s 5:2 boljši od Kajuh Slovana I, Pucončani pa prav tako s 5:2 od Savinje. Edino domačo zmago je zabeležil Inter Diskont, ki je s 5:1 premagal Mengeš I, medtem ko tekma med drugo ekipo iz Mengša in vodilnim Mariborom ni bila odigrana. V prvi ženski ligi mrtvi tek še naprej vodijo Izolanke in Ljubljančanke. Nekaj težje delo so imele državne prvakinje, ki so na Kodeljevem s 5:2 premagale domači Kajuh Slovan, medtem ko povratnice na prvoligaško sceno Jeseničankam niso prepustile niza. Tako kot tudi ne Pucončanke domačemu Preserju, v Zalogu pa je Letrika nekoliko presenetljivo ugnala Vesno s 5:3.

Branilci naslova so imeli lahko delo v Murski Soboti, kjer so domačini v petih dvobojih osvojili le dva niza. Za domačo ekipo je zaigral tudi enajstletni Luka Šantavec, v gostujoči sta po dvakrat zmagala oba Tilna, Cvetko in Novak, enkrat pa Lorencio Lupulescu. Tudi Ravenčani proti prvi mengeški ekipi niso imeli večjih težav, da so prišli do novih točk. Častno zmago za goste je dosegel Klemen Jazbič, v domači sta po dve vpisala Darko Jamšek in Mitja Horvat. Enkrat je bil uspešen tudi Janez Petrovčič.

Do četrte letošnje zmage so na Kodeljevem prišli Izolani. Za njihovo zmago sta bila najbolj zaslužna Erik Paulin s tremi in Matija Novel z dvema, za domačo ekipo sta po enkrat slavila Andraž Novak in Denis Pintar. Tretje letošnje zmage pa so se v Grižah veselili Pucončani, kjer je bil s tremi zmagami njihov junak Tomaž Pelcar. Po enkrat sta svoja nasprotnika premagala še Luka Norčič in Damjan Zelko, medtem ko sta pri Savinjčanih po eno zmago zabeležila Patrik Rosc in Jure Slatinšek.

Neodigrana je bila med drugo ekipo Mengša in vodilnega Maribora, usoda te tekme je v rokah Lige odbora, ki se bo sestal danes.

Letrika presenetila v Zalogu

Za presenečenje so v Zalogu poskrbele Vrtojbenke in to kljub trem zmagam Ivane Zere. Toda najboljša igralka aktualnih slovenskih podprvakinj, za katere v letošnji sezoni ne igra več odlična Kristina Rahotin Pavič, ni imela dovolj podpore v svojih soigralkah. V gostujoči ekipi sta se z dvema zmagama izkazali Nina Pavlin in Tina Mozetič, eno pa je dodala nadarjena Sara Tokić.

Brez pravih možnosti za uspeh so bile proti razigranim gostjam iz Puconcev igralke Preserja, ki so osvojile le niz. Za gostje, ki so se na prvenstveni lestvici po številu toč izenačile z Logatčankami, ki so bile v tem krogu proste, sta dvakrat zmago vpisali Nuša Vogrinčič in Staša Matis, enkrat pa Ana Kovačec.

Do pričakovane zmage so v dvoboju z Jeseničankami prišle Ljubljančanke. Za varovanke Boruta Verna sta bili po dvakrat uspešni Tamara Pavčnik, ki je v najbolj izenačeni partiji dneva s 3:2 (7, -9, 6, -11, 11) ugnala Nušo Bolte ter Zala Veronik, enkrat se je zmage veselila Zala Veronik. Pet nizov je na Kodeljevem trajal tudi dvoboj med mladinskima reprezentantkama Laro Opeko in Leo Paulin, zmage pa se je na koncu veselila leto dni mlajša, šestnajstletna Lea Paulin. To je bil tudi zadnji dvoboj obračuna na Kodeljevem, pred tem sta za domačinke po enkrat zmagali Lara Opeka in Tjaša Novak, za gostje iz Izole je Paulinova še dvakrat prišla do zmage, tako kot tudi Jana Ludvik.

V drugi ligi vodi ŠD SU

V drugi moški ligi so za ekipami že štirje krogi. S sedmimi zmagami je v vodstvu ŠD SU, ki je v soboto dopoldne po hudem boju ugnal Inter Diskont II. Pri gostih se je s tremi zmagami izkazal Aljaž Godec, enkrat je bil uspešen tudi Luka Breznik, v domači ekipi sta brata Jožko in Mitja Omerzel zmagala po dvakrat, odločilno zmago pa je prispeval Domen Zupančič, ki je s 3:0 premagal Andreja Godca. Mladi Novomeščani so bili uspešni tudi v popoldanskem dvoboju z Muto, ki je bila do tega obračuna prav tako še brez poraza. Edino zmago je za goste prispeval Bojan Pavič, ki je s 3:2 ugnal Domna Zupančiča, ki pa je nato s 3:1 premagal Boštjana Kraserja. Brez poraza sta v derbiju vodilnih ekip 2. SNTL končala brata Omerzel.

Izidi 7. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški

Izidi 7. kroga lige Vzajemna 1. SNTL ženske

Izidi 4. kroga lige Vzajemna 2. SNTL moški

Izidi 4. kroga lige Vzajemna 3. SNTL moški