Namizni tenis je v Sloveniji tudi med športniki invalidi zelo priljubljena športna panoga, zato je Športno društvo SU iz  Novega mesta v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov – Paraolimpijskim komitejem Slovenije organiziralo državno prvenstvo invalidov Slovenije v namiznem tenisu, katerega se je udeležilo več kot 120 športnikov in spremljevalcev iz vse Slovenije.

Odigranih je bilo veliko dvobojev v različnih kategorijah, ki so navdušili gledalce s svojo tekmovalnostjo, motiviranostjo in veseljem do namiznega tenisa. Gorazd Vecko in Matjaž Smodiš sta podelila veliko kompletov medalj ter pokala zmagovalcema v kategoriji OPEN, Milani Krmelj in Silvu Slačku.

Naslovov državnih prvakov so se v drugih kategorijah razveselili še Andrej Žnidar, Drago Klep, Boris Govednik, Jordan Jakin, Edhem Ibrahimović, Alen Bečirović, Luka Trtnik, Milana Krmelj in Andreja Dolinar.

Takšno tekmovanje je v Novem mestu potekalo prvič, vendar kljub temu so se prizadevni organizatorji izkazali z izvedbo tekmovanja. Tudi Primož Jeralič je izrazil zadovoljstvo, da so skupaj s Športnim društvom SU uspeli napisati uspešno športno zgodbo, kateri bo sledilo nadaljevanje.

»V Športnem društvu SU se zavedamo odgovornosti do športa in vzgoje, zato želimo tudi šport invalidov približati svojim članom in mladim igralcem, ki so aktivno sodelovali na tekmovanju kot vodje tekmovanja, sodniki, organizatorji, najmlajši pa kot pobiralci žogic.  Zahvaljujem se vsakemu posebej za njihov doprinos pri postavljanju visokih standardov organizacije športnih dogodkov. Vesel sem bil vseh športnikov, spremljevalcev in gostov, ki so nam pomagali, da se znova izkažemo kot odlični gostitelji. Velika hvala tudi ZŠIS-POK, ki nam je zaupalo organizacijo največjega državnega tekmovanja v namiznem tenisu za invalide.« je povedal vodja tekmovanja Uroš Slatinšek.

Prisotne sta pozdravila Primož Jeralič, predstavnik ZŠIS-POK, in Roberte Medle, direktor podjetja Roletarstvo Medle, ki je športnikom izrazil dobrodošlico v Športnem centru Livada. Prvenstvo je svečano odprl župan MO Novo mesto Gregor Macedoni, ki je prvo točko odigral z reprezentantko Barbaro Meglič.