Na turnirju ITTF World Tour Platinum v Magdeburgu je od trojice slovenskih predstavnikov prvi dan predtekmovanja »preživel« le Darko Jorgič, ki bo po zmagi nad Daeseong Chojem iz Južne Koreje s 4:1 (-6, 5, 4, 11), v sredo v tretjem krogu igral proti Slovaku Lubomiru Pišteju. Za Denija Kožula je bil v drugem krogu usoden Belgijec Robin Devos s 4:0 (8, 9, 8, 10), v prvem krogu pa je Petra Hribarja s 4:0 (8, 4, 6, 8) zaustavil Kitajec Haidong Xu.

V izredno močni konkurenci, v Magdeburgu so zbrani vsi najboljši igralci s svetovne lestvice, je bil najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, ki je trenutno na 40. mestu, v prvem krogu prost. Hrastničan, ki bo v času olimpijskih iger v Tokiu, kamor se je pretekli teden na kvalifikacijah v Gondomarju uvrstila slovenska moška reprezentanca, praznoval 22-ti rojstni dan, proti štiri leta mlajšemu Choju v prvem nizu nikakor ni prišel do svoje igre. Toda v nadaljevanju se je Jorgič le razigral in samo še enkrat več potrdil, da se počasi, a zanesljivo približuje najboljšim igralcem sveta. V tretjem krogu predtekmovanja bo njegov nasprotnik izkušeni, 35-letni Slovak Pištej, ki je na 67. mestu svetovne lestvice.

V prvem krogu predtekmovanja je bil prost tudi 22-letni Deni Kožul, ki se je v drugem pomeril s tri leta starejšim Robinom Devosom. Levoroki Belgijec je bil v končnicah nizov bolj zbran, tako da Logatčanu ni oddal niti niza. Brez osvojenega niza pa je v prvem krogu predtekmovanja ostal tudi 20-letni Hribar, ki ni imel ravno sreče z žrebom, saj je bil njegov nasprotnik svetovni mladinski prvak iz leta 2018, ki mu ni dovolili, da bi se razigral.

V Magdeburgu ni obolelega Bojana Tokiča, prav tako manjka Andreja Ojsteršek Urh, ki je, tako kot kapetan slovenske izbrane vrste, zbolela.