Vodstvo NTZS in številni organi znotraj zveze so v zadnjih mesecih intenzivno spremljali razmere v času epidemije in v želji, da slovenske igralke in igralci ob upoštevanju vseh varnostnih priporočil s strani NIJZ in ITTF ter v zadovoljstvo praktično vseh slovenskih klubov tudi izpeljali prvenstvo do konca. V tem kontekstu gredo iskrene čestitke novim slovenskim prvakom NTK Arrigoni Izola pri ženskah ter ŽNTK Maribor pri moških. Iskreno obžalujemo, da eden izmed klubov v ženski konkurenci tekmovanja ni nadaljeval ter da se je en klub v moški konkurenci, kljub intenzivnemu ukvarjanju številnih organov zveze z ravnanjem klubskega predstavnika po selektivnem nastopanju na zadnjih tekmah, na koncu ni odločil za igranje v sami končnici.

V izvajanju intenzivne komunikacije, ki je ves čas potekala izven športnega polja, NTK MUTA zmotno navaja ključno izhodišče za nadaljevanje prvenstva. Skladno s Statutom NTZS je namreč pristojnost odločanja o Koledarju tekmovanj NTZS dodeljena Izvršnemu odboru NTZS. Le-ta pri sprejemanju sklepov potrjuje, zavrne ali spreminja predloge posameznih komisij. Tako je ob razglasitvi pandemije tudi nemudoma sprejel sklep o prekinitvi vseh tekmovanj pod okriljem NTZS ter ob koncu pandemije opravil razpravo in se na osnovi znanih dejstev v interesu razvoja namiznega tenisa odločil za nadaljevanje sezone. Pri odločanju o nadaljevanju tekmovalne sezone je Izvršni odbor prejel predlog o nadaljevanju s strani Liga odbora, ki je bil podlaga za razpravo in sprejem veljavnih sklepov. Le-ti so bili sprejeti soglasno in z odobravanjem vseh članov IO NTZS. Statut NTZS daje tistim, ki so nezadovoljni s sklepi Izvršnega odbora pravico do vložitve pritožbe, ki se obravnava skladno s Statutom.

Vodstvo NTZS želi še enkrat čestitati prvakom, ki si zaslužijo vso pozitivno pozornost. Zelo jasno želimo sporočiti, da bomo tudi v bodoče osredotočeni v razvoj namiznega tenisa. V svojih komunikacijah bomo promovirali uspehe naših posameznikov in ekip, saj je to naše osnovno poslanstvo.

mag. Marjan Hribar

Predsednik NTZS