Ljubljanski športni park Kodeljevo je sinonim za šport, rekreacijo in izobraževanje. Med številni društvi, ki zaznamujejo ta prostor, je tudi Namiznoteniško društvo Kajuh-Slovan, ki med drugim skrbi za prepoznavnost namiznega tenisa, in sicer tako, da izvaja vadbe otrok v sodelovanju z ljubljanskimi osnovnimi šolami.

Dodatno sta za promocijo namiznega tenisa in športno aktivnost Ljubljančanov poskrbela Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport, ki sta v Ljubljani postavila 18 miz na prostem.  Čudovit projekt je poživil Otoke športa in prinesel novo kakovost športnemu življenju Ljubljančanov.

»Že lani je Mestna občina Ljubljana s pomočjo evropskih sredstev zaključila projekt Energetske sanacije namiznoteniške dvorane Kodeljevo in s tem zagotovila odlične pogoje številnim mladim in odraslim, ki dnevno igrajo namizni tenis v prijetnem okolju. Čeprav je bilo lansko leto izredno nepredvidljivo, smo v prvi članski ligi osvojili drugo mesto, na drugem mestu pa smo tudi en krog pred koncem rednega dela prvenstva v letošnji sezoni. Z dobrim delom, ki je plod zadnjih let, smo bili izjemno uspešni tudi v mlajših kategorijah in osvojili naslove državnih prvakov v kategoriji kadetinj, mladink in mlajših članic. Pri tem nam je bil v veliko podporo tudi naš sponzor NLB, s katerim sodelujemo v projektu NLB Šport mladim,« je ob otvoritvi namiznoteniških miz v športnem parku Kodeljevo povedala Špela Polončič, nekdanja slovenska reprezentantka, zdaj pa trenerka v Kajuh Slovanu.

V društvu ves čas skrbijo zato, da mladi in starejši ostanejo športno aktivni in preživijo prosti čas na zdrav način in v lokalnem okolju. Vabijo vse, da se jim pridružijo na Kodeljevem!