Miha Štamcar, 19.10.2019 ob 23:59

Zaloška Vesna je po zaslugi Ivane Zere v tretjem krogu 1. SNTL ženske resno zapretila Ljubljani, vendar njene tri posamične zmage niso bile dovolj za končni uspeh. V gosteh je s 5:2 na Ravnah na Koroškem slavil Logatec, v domači dvorani pa so do dveh točk prišle Izolčanke, ki so s 5:0 premagale Kemo, Kajuh Slovan je bil prav tako s 5:0 boljši od Preserja, medtem ko je bila Letrika s 5:1 boljša od Jeseničank.

Derbi kroga je bil v Zalogu, kjer so se morale varovanke Boruta Verna krepko potruditi, da so zlomile odpor domače ekipe, v kateri je blestela Ivana Zera. Že v svojem prvem dvoboju je najavila odlično dnevno formo, saj Tamari Pavčnik v sicer izenačenem obračunu ni prepustila niti niza, od tega sta se dva končala na razliko. V nadaljevanju je bila boljša tudi od sester Nike in Zale Veronik, obe je premagala s 3:2. Sestri Veronik sta svoji ekipi priborili po dveh zmagi, enkrat je bila uspešna tudi Tamara Pavčnik, izredno dramatičen pa je bil osmi dvoboj, v katerem je Nika Veronik šele po hudem boju ugnala Špelo Trelec s 3:2 (12, -8, 7, -7, 9).

Po treh odigranih krogih je ob Ljubljani brez poraza le še aktualni državni prvak, Arrigoni, ki proti Kemi, do tega kroga prav tako neporaženi ekipi, ni dovolil nobenega presenečenja. Še več, Lea Paulin in Urška Čokelj s po dvema zmagama in Jana Ludvik z eno, so Pucončankam prepustile le niz, ki ga je priborila Staša Matis, medtem ko so Nuša Vogrinčič, Ana Kovačec in Blažka Harkai izgubile z 0:3.

Z maksimalnim izidom je do druge zmage v sezoni prišel tudi Kajuh Slovan, ki proti zadnjeuvrščenemu Preserju ni imel težjega dela. Po dvakrat sta slavili Enya Moltara in Lara Opeka, eno zmago pa je dodala Tjaša Novak. Za gostje je do edinega niza prišla Polona Letnar.

Bolj napeto je bilo na Ravnah, kjer je bila junakinja dvoboja Nina Zupančič s tremi zmagami, dvakrat je bila za Logatčanke, za katere je bila to prva zmaga v sezoni, uspešna še Katja Gutnik, v domači ekipi pa sta slavili Nuša Kadiš in Polona Horvat. Do prvega para točk je prišla tudi Letrika, ki je z dvema zmagama Eve Cerkvenič in Tine Mozetič ter z eno Sare Tokič strla odpor Jeseničank. Za gostje iz Jesenic je bila proti Lari Kompari uspešna Nuša Bolte.  

Izidi tretjega kroga 1. SNTL ženske