Na sredozemskih igrah v Tarragoni v Španiji so v torek s tekmovanji začeli tudi v namiznem tenisu. Na sporedu so bile posamični dvoboji v obeh konkurencah, prvi del tekmovanja pa so uspešno opravili Alex Galič, Darko Jorgič in Deni Kožul. Izpadla je le Ana Tofant, medtem ko Bojan Tokič in Aleksandra Vovk nista igrala, kajti v posamični konkurenci lahko nastopata le po dva iz vsake države.

»Smernica Olimpijskega komiteja Slovenije je, da bi na sredozemskih igrah priložnost dobili predvsem mlajši igralci, zato sta pri fantih priložnost dobila Darko Jorgič in Deni Kožul, pri dekletih pa je Aleksandra Vovk v Španijo prišla z gnojno angino in temperaturo, zato je vse te dni v postelji,« je pred prvim dnevom posamičnega tekmovanja dejala Andreja Ojsteršek Urh, sicer selektorka slovenske moške izbrane vrste, ki je sredozemske igre začela s šestimi zmagami. Po trikrat sta slavila tako Jorgič kot Kožul. Prvi je v skupini B premagal Tunizijca Adama Hmama in Grka Ioannisa Sgouropoulosa, oba s 4:0, drugi pa je bil v skupini boljši od Mohamada Hamaiea iz Libanona s 4:1, po hudem boju je s 4:3 ugnal še Francoza Joea Alexandra Seyfrieda ter nato brez izgubljenega niza še Makedonca Kristijana Stanojkovskega.

V ženski konkurenci je Alex Galč v skupini G premagala Srbkinjo Aneto Maksuti s 4:2, Turkinjo Sibel Altinkayo s 4:0 in Albanko Kamelo Katillari s 4:0, medtem ko je Ana Tofant v skupini H morala priznati premoč Kitajski Xiaoxin Yank, ki igra za Monako, boljši od nje pa sta bili še Portugalka Catia Marins s 4:3 in Egipčanka Farah Hassan s 4:1.

V drugem delu tekmovanja v posamični konkurenci bo Jorgič igral v skupini J proti Turku Ahmetu Liju, Francozu Alexandru Robinotu in Alžircu Samiju Kheroufu, Kožul v skupini K proti Mihaiu Razvanu Bobocicu iz Italije, Diogo Chenu iz Portugalske in Grku Ioannisu Sgouropoulosu ter Galičeva v skupini K proti Grkinji Aikaterini Toliou, Italijanki Giorgii Piccolin in Portugalki Leili Oliveiro. Po dva najboljša iz vsake skupine se bosta uvrstila v četrtfinale.

Znani so tudi tekmeci slovenske reprezentance v ekipnem tekmovanju. Moška izbrana vrsta se bo v skupini B igrala z Grčijo in Portugalsko, ženska pa v skupini C s Francijo in Portugalsko.