Od sredo do nedelje bo na Otočcu potekalo mednarodno odprto prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu za mlajše kategorije. Nastopilo bo več kot 140 igralcev in igralk iz 26 držav, med njimi 39 iz Slovenije. Tekmovanje bo potekalo v kadetski in mladinski kategoriji. Darko Jorgič in Deni Kožul na turnirju svetovne serije v Stockholmu.

Za čim boljše izide v močni mednarodni konkurenci se bodo v kadetski kategoriji potegovali tudi Aljaž Goltnik, Mihael Kocjančič, Jure Smodiš, Miha Podobnik, Aleks Ušaj, Matic Čopar, Brin Vovk Petrovski, Bor Klešnik, Luka Jokič, Domen Hohnjec, Jan Lipič, Blaž Lapajne, Jure Kraker, David Grad, Andraž Zupančič in Tomi Stuva Pugliese ter Nuša Kadiš, Blažka Harkai, Sara Tokič, Tina Cafuta, Kim Kastelic, Lara Belaj, Enya Moltara, Polona Horvat, Neža Pogačar Žun, Pija Funtek in Ana Leskovšek.

V mladinski konkurenci bodo slovenske barve zastopali: Matija Novel, Aljaž Godec, Mitja Omerzel, Žiga Žigon, Luka Stražišar in Domen Zupančič ter Katarina Stražar, Lea Paulin, Lara Opeka, Tjaša Novak, Manca Paljk in Ana Kovačec.

Na turnirju svetovne serije, ki se bo v Stockholmu začel danes z izločilnimi boji v predtekmovanju, bosta nastopila Darko Jorgič in Deni Kožul. V prvem krogu predtekmovanja bosta oba prosta, v drugem pa se bo Jorgič pomeril z Uzbekistancem Zahidom Kenjaevim, Kožula pa čaka dvoboj z Leom Nodrestom iz Francije. Nastopila bosta tudi v igri dvojic, kjer se bosta v prvem krogu predtekmovanja pomerila z dvojico Ming Li Hon in Nam Ng Pak iz Hongkonga.