Po petem krogu 1. SNTL moški je brez poraza le še Maribor, ki je doma s 5:2 premagal do tega neporaženo Muto. Vroče je bilo tudi v novomeški dvorani Drgančevje, kjer je domača Krka v mestnem derbiju s 5:3 premagala ŠD SU. Do tretje zmage v letošnji sezoni sta prišli tudi ekipi Keme I in Savinje. Pucončani so doma s 5:1 premagali Mengeš I, Savinjčani pa so bili v gosteh s 5:0 boljši od druge mengeške ekipe Cornilleau Mengeš II. Tekma med Arrigonijem in Inter Diskontom bo na sporedu 19. februarja.

Kar pet dvobojev se je na derbiju do tega kroga neporaženih ekip končalo šele v petem nizu, tri od njih so dobili Mariborčani, tudi zadnjega petega, ko je Gregor Komac s 3:2 premagal Danila Piljaka. Pred tem je dvakrat do minimalne zmage za domačo ekipo prišel Matevž Črepnjak, v gostujoči ekipi sta po enkrat do nje prišla Bojan Pavič in Matic Slodej. V domači ekipi so imeli še razpoloženega Tomaža Roudija, ki je brez izgubljenega niza premagal Piljaka, medtem ko je Paviču oddal niz, to pa je tudi prineslo še peto letošnjo zmago mariborski ekipi, ki je zdaj sama na vrhu prvenstvene lestvice.  

Triurni maraton so gledalci videli tudi na prvem novomeškem obračunu med Krko in ŠD SU-jem. Gostje so v svojih vrstah sicer imeli Uroša Slatinška, ki je še pred nekaj leti s Krko osvajal naslove ekipnih državnih prvakov, zdaj pa vodi ŠD SU, za katerega je prinesel vse tri zmage. Vendar to ni bilo dovolj za končni uspeh, kajti v domači ekipi sta po dvakrat zmagala Lorencio Lupulescu in Tilen Novak, eno, v uvodnem dvoboju proti Jožku Omerzelu, pa tudi Neven Krković. Za goste ni igral Mitja Omerzel, ki ima težave s kolenom.

Pucončani proti Mengšanom niso imeli večjih težav, da so vknjižili novi par točk. Gostje so do edine zmage prišli po zaslugi Klemna Jazbiča, v domači ekipi sta po dvakrat zmagala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, eno je dodal še Luka Norčič. Praznih rok je v domači dvorani ostala tudi druga mengeška ekipa, ki je bila dvakrat blizu vsaj častni zmagi, a sta Tim Pavli in Aljaž Frelih v petem nizu morala priznati premoč Patriku Roscu. Do dveh zmag za Savinjčane je prišel še Jaka Golavšek, eno je prispeval Jure Slatinšek.

Tekma med Izolčani in Ravenčani bo zaradi nastopa slovenske mladinske reprezentance na odprtem prvenstvu Češke v sredo, 19. februarja.

Izidi petega kroga 1. SNTL moški

Maribor – Xiom Muta 5:2, Krka – ŠD SU 5:1, Kema I – Mengeš I 5:1, Cornilleau Mengeš II – Savinja I 0:5, Arrigoni – Inter Diskont preloženo na 19. februar.

Vrstni red: 1. Maribor 10 (25:8), 2. Muta 8 (22:14), 4. Kema I 6 (23:14), 4. Inter Diskont 6 (17:11) – tekma manj, 5. Krka 6 (20:18), 6. Savinja I 6 (19:17), 7. ŠD SU 2 (16:23), 8. Arrigoni 2 (10:19) – tekma manj, 8. Mengeš I 2 (12:22), 10. Cornilleau Mengeš II 0 (7:25).