V tretjem krogu 1. SNTL moški je bil derbi kroga v Mariboru, kjer so v dvoboju dveh neporaženih ekip domačini s 5:2 premagal Inter Diskont. Brez poraza je po treh krogih tudi Muta, ki je bila v gosteh s 5:2 boljša od Savinje I. Krka, je bila v svoji prvi domači tekmi s 5:2 boljša od Mengša I, do svoje prvoligaške zmage pa je prišla druga novomeška ekipa, ŠD SU, ki je v gosteh s 5:3 premagal Cornilleau Mengeš II. Do najbolj prepričljive zmage je prišla Kema, ki je s 5:1 ugnala Arrigoni.

Mariborčani so samo še enkrat več potrdili napovedi, da so med najbolj resnimi kandidati za naslov državnih prvakov. V derbiju s pomlajenimi Ravenčani, zanje je obe zmagi dosegel sicer njihov najbolj izkušeni igralec, Mitja Horvat, je bil z dvema zmagama njihov najboljši igralec tokrat Tomaž Roudi. Do dveh zmag je prišel tudi Gregor Komac, ki pa je moral priznati premoč Horvatu, enkrat pa je zmagal Matevž Črepnjak.

Z odličnimi igrami nadaljuje Muta, letošnja novinka na prvoligaški sceni. V Lučah je spet blestel Bojan Pavič, ki mu leta zlepa ne pridejo do živega, saj je dobil oba svoja dvoboja, do dveh zmag je ob enem porazu prišel tudi Matic Slodej, eno pa je h končnemu uspehu dodal Danilo Piljak. V domači ekipi sta bila uspešna Jure Slatinšek in Patrik Rosc.

V prvi tekmi tretjega kroga je Krka že v petek na kolena spravila Mengeš I. Za branilce naslova državnih prvakov, je zaigral tudi Neven Karković, ki je en dvoboj tudi dobil, tako kot tudi Tilen Novak, medtem ko je bil s tremi zmagami najboljši posameznik tekme Lorencio Lupulescu. V gostujoči ekipi je dvakrat zmagal Klemen Jazbič.

Veseli so bili tudi v drugem novomeškem klubu, ŠD SU-ju, ki je v gosteh po hudem boju ugnal domače Mengšane, kar je bil zanj sploh prva prvoligaška zmaga. Trener in igralec novomeške ekipe, Uroš Slatinšek, je pričakovano dobil vse tri svoje dvoboje, do dveh zmag je prišel še Jožko Omerzel, v domači ekipi se je z dvema zmagama izkazal Aljaž Frelih, z eno pa Rok Trtnik.

Z uvrstitvijo v končnico se spogledujejo tudi v Puconcih, ki niso dovolili presenečenja v dvoboju z Izolčani. Čeprav so gostje prišli le do ene zmage, uspešen je bil le Erik Paulin, bi z malce več sreče in zbranosti lahko prišle še do kakšne, saj je Matija Novel proti Luki Norčiču izgubil šele po petem nizu, ki se je končal na razliko, medtem ko je Paulin proti Damjanu Zelku vodil z 2:1 v nizih. V domači ekipi sta po dvakrat zmagala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, enkrat pa Luka Norčič.

Izidi tretjega kroga 1. SNTL moški: Kema I – Arrigoni 5:1, Krka – Mengeš I 5:2, Maribor – Inter Diskont 5:2, Cornilleau Mengeš II – ŠD SU 3:5, Savinja I – Muta 2:5.

Vrstni red: 1. Maribor 6 (15:3), 2. Muta 6 (15:8), 3. Kema I 4 (14:8), 4. Inter Diskont 4 (12:8), 5. Krka 4 (12:10), 6. Savinja I 2 (9:13), 7. ŠD SU 2 (10:13), 8. Mengeš I 2 (7:12), 9. Cornilleau Mengeš II 0 (6:15), 10. Arrigoni 0 (5:15).