Po štirinajstdnevnem premoru se je nadaljevalo državno prvenstvo v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL. V prvi moški ligi so po šestih krogih Mariborčani še naprej brez poraza, tokrat so doma s 5:0 premagali Soboto, doma sta slavili tudi ekipi Krke, ki je bila s 5:2 boljša od Savinje in prvič v letošnji sezoni Mengeš I, ki je s 5:3 ugnal Kajuh Slovan, medtem ko je Inter Diskont v gosteh s 5:3 ugnal Kemo I. v prvi ženski ligi so Ljubljančanke s 5:0 slavile v Puconcih, Logatčanke pa v Vrtojbi, Kajuh Slovan pa je do zmage s 5:2 prišel na Jesenicah.

Vodilni Maribor je po pričakovanjih že v sredo v mali dvorani Tabor brez izgubljenega dvoboja premagal Sobočane, ki so še naprej edina ekipa brez zmage v letošnji sezoni. Po dvakrat sta do zmage prišla Matevž Črepnjak in Danilo Piljak, v edinem dvoboju, ki se ni končal po treh nizih, pač pa po petih, je Redy Petrović premagal Darka Fijavža.

Do tega kroga je bila brez zmage tudi prva ekipa Mengša, ki ni imela najbolj ugodnega žreba, tokrat pa so v svoji dvorani v napetem obračunu do nje prišli v dvoboju z Ljubljančani. Do odločilne zmage je v osmem dvoboju prišel Andraž Avbelj, ki je Denisa Pintarja ugnal s 3:2, pred tem je Avbelj s 3:1 premagal še Domna Peperka. Dvakrat je s 3:1 slavil Klemen Jazbič, enkrat David Orešnik, medtem ko je pri Ljubljančanih vse tri svoje dvoboje dobil Andraž Novak.

Izenačeno je bilo tudi v Puconcih, kjer so gostovali Ravenčani. Luka Norčič je z zmago proti Darku Jamšku izenačil na 3:3, toda Mitja Horvat in Janez Petrovčič sta poskrbela zato, da so točke odšle na Ravne. Horvat je bil z dvema zmagama tudi junak obračuna v Puconcih, po enkrat sta do nje prišla Darko Jamšek in Janez Petrovčič, v domači ekipi so po enkrat zmagali Damjan Zelko, Tomaž Pelcar in Luka Norčič.

Aktualni državni prvak, Krka, je gostil Savinjčanke. Po zmagi Lorencia Lupulescuja nad Oskarjem Roscem, je Jure Slatinšek premagal Tilna Cvetka, Patrik Rosc pa je bil boljši od Tilna Novaka. Toda v nadaljevanju so Novomeščani vajeti igre le vzeli v svoje roke, dvakrat je do zmage prišel Cvetko, še svoj drugi dvoboj je dobil Lupulescu, s 3:2 pa je Novak premagal Slatinška.

Tekma med ekipama Arrigoni in Cornilleauj Mengeš II bo na sporedu v nedeljo, ob 11. uri.

Slab izkupiček za domačinke

V ligi Vzajemna 1. SNTL za ženske po treh odigranih tekmah domačinke še niso zabeležile zmage. Morda bo drugače po nedeljski tekmi med domačim Arrigonijem in Vesno, ki bosta svoj dvoboj začeli ob 9. uri. V šestem krogu so bile proste Preserčanke.

V derbiju kroga v Puconcih se je tekma končala že po petih dvobojih. Vendar je bila pot Ljubljančank do zmage veliko težja, kot kaže končni izid. Staša Matis je proti sestrama Niki in Zali Veronik izgubila šele v petem nizu. Dober odpor je Niki Veronik nudila tudi Nuša Vogrinčič, ki je izgubila z 1:3, pa tudi Tamara Pavčnik se je ob zmagi s 3:1 morala pošteno potruditi, da je zlomila odpor Ane Kovačec. Zato pa je Pavčnikova brez izgubljenega niza ugnala Nušo Vogrinčič.

Do svoje četrte so prišle Logatčanke, ki so do nje prišle v Vrtojbi. Za domačo ekipo je spet zaigrala Sara Tokić, ki po bolezni še nima dovolj moči, za Logatčanke sta bili dvakrat uspešni Nina Zupančič in Katja Gutnik, enkrat pa Kaja Okorn. Junakinja tretje letošnje zmage Kajuh Slovana je bila na Jesenicah Lara Opeka, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, dvakrat je slavila Tjaša Novak, za domačinke sta po enkrat zmagali Nuša Bolte in Barbara Jančič.

Izidi 6. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški

Izidi 6. kroga lige Vzajemna 1. SNTL ženske