V 1. SNTL moški so v današnjih tekmah tretjega kroga več uspeha imele gostujoče ekipe, ki so zabeležile tri zmage. Vodilna Kema Puconci je v derbiju kroga v gosteh brez izgubljenega niza premagala do tega kroga prav tako neporaženo Xiom Muto, novomeški ŠD SU pa ljubljanski Kajuh Slovan. Krka je tudi po treh odigranih krogih še brez zmage, saj je doma z 1:5 izgubila proti Fužinar Inter Diskontu, medtem ko je branilec naslova državnega prvaka, Maribor, doma s 5:1 premagal Arrigoni. Do svoje letošnje zmage je prišel Mengeš I, ki je bil s 5:3 boljši od Savinje I. V 1. SNTL ženske sta bili danes odigrani le dve tekmi tretjega kroga. Vesna je po zmagi Ivane Zera nad Kim Fink s 5:4 premagala Izolčanke, lažje delo pa so imele Ravenčanke, ki so na Rakeku domačo ekipo premagale s 5:0.

Pucončani so tudi v Muti, ki je bila do tega kroga še brez poraza, nadaljevali svoj zmagoviti niz. Njihova zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva, domači ekipi pa so v petih dvobojih oddali le en niz, ki ga je za Xiom Muto proti Luki Norčiču osvojil Andrej Godec. Ob Norčiču sta bila za goste uspešna še Damjan Zelko in Tomaž Pelcar, ki sta dobila oba svoja dvoboja.  

Brez večjih težav so tretji letošnji par točk vpisali tudi Mariborčani in Novomeščani. Aktualni državni prvaki so po dveh zmagah Matevža Črepnjaka in Gregorja Komaca ter eni Tomaža Roudija ugnali izolski Arrigoni, za katerega je edino zmago osvojil Erik Paulin. Še bolj prepričljiv je bil ŠD SU, ki je do novih točk prišel po zaslugi dveh zmag bratov Uroša in Jureta Slatinška in ene Jožka Omerzela. V domači ekipi je bil najbližje vsaj častni zmagi Andraž Novak, ki je proti Juretu Slatinšku v petem nizu izgubil z 9:11.

Najbolj izenačena tekma je bila v Mengšu. Domačini dvoboja s Savinjo I niso začeli najbolje, saj je bil za goste dvakrat uspešen Patrik Rosc, enkrat pa Jaka Golavšek, za Mengšane pa je bil uspešen le Rok Trtnik. Toda v nadaljevanju in tesni zmagi Andraža Avblja nad Golavškom s 3:2, zadnji niz se je končal z izidom 14:12, so domači igralci prikazali boljšo igro in prišli do prve letošnje zmage. Zanjo sta bila ob Avblju zaslužna še Klemen Jazbič, ki je zabeležil dve zmagi, še eno pa je proti Golavšku dodal Trtnik.

Krki na začetku letošnje sezone ne gre vse po načrtih, saj je praznih rok ostala tudi proti Fužinar Inter Diskontu. Za prvo presenečenje je poskrbel mladi Kristijan Žiga Žigon, ki je s 3:2 premagal najboljšega domačega igralca, Lorencija Lupulescuja, ki je v nadaljevanju sicer premagal Aljaža Godca, vendar je bila to tudi edina zmaga za Novomeščane. Za ravensko ekipo je Žigon premagal še Tilna Novaka, do dveh zmag je prišel tudi Mitja Horvat, eno pa je dodal še drugi mladenič v vrstah Fužinar Inter Diskonta, Aljaž Godec.

Izidi tretjega kroga 1. SNTL moški

Založanke do tesne zmage proti državnim prvakinjam

Več kot dve uri in pol je trajal dvoboj med Vesno I in Arrigonijem, na koncu pa se je zmage veselila domača ekipa, ki je tako za zdaj edina s tremi zmagami v 1. SNTL. Edina tudi zato, ker bosta ekipi Kajuh Slovana in Logatca svojo tekmo odigrali šele v petek, 26. marca, ko bo na sporedu tudi tekma med Vesno II in Kemo Puconci, dan pozneje pa bosta igral še ekipi Cirkovce in Letrika.

Čeprav je v izolski ekipi Jana Ludvik prišla do treh zmag, to ni bilo dovolj za veselje Arrigonija, saj je do ene zmage prišla le še Manca Paljk, ki je bila s 3:2 boljša od domačinke Špele Trelec. Zadnji niz se je končal z izidom 16:14 v koristi izolske igralke. Paljkova je pet nizov igrala tudi proti Ivani Zeri, le da je tokrat morala priznati premoč izkušenejši igralki, ki je dobila tudi dvoboj s Kim Fink. V domači ekipi je do dveh zmag prišla še Tamara Pavčnik, eno pa je vpisala Špela Trelec.

Pričakovano pa so do dveh točk prišle Ravenčanke, ki so pričakovano premagale domači Rakek. Za domačinke je edina niza osvojila Simona Soldat, v gostujoči ekipi pa je dvakrat zmagala Nuša Kadiš, po enkrat pa Nika Pandev, Polona Horvat in Lea Kadiš.  

Izidi tretjega kroga 1. SNTL ženske