Miha Štamcar, 16.04.2021 ob 19:36

S tekmami sedmega kroga se bo v soboto po treh tednih spet nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. V prvi moški ligi sta brez poraza le še Maribor in ŠD SU, v prvi ženski pa Kajuh Slovan in Vesna I. Mariborčane v tem krogu čaka domači obračun s Krko, medtem ko bo druga novomeška ekipa, ŠD SU, gostovala v Izoli. V prvi ženski ligi pa bodo Kodeljevčanke gostovale v Zalogu pri drugi ekipi Vesne, medtem ko bo prva doma igrala z Rakekom. Že v nedeljo pa bo na sporedu tudi nekaj tekem preloženega petega in šestega kroga.

Po štirih odigranih krogih so za zdaj na poti v končnico državnega prvenstva, kamor se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe, še Fužinar Inter Diskont in Kema Puconci I, ki sta pri šestih točkah. V sedmem krogu obe ekipi čaka gostovanje, Ravenčane pri vedno neugodni Savinji I v Lučah, Pucončane pa v Mengšu. Povratnik v prvoligaško druščino, Kajuh Slovan, ki je do zdaj pri eni zmagi, bo gostoval na Muti, ki je zmagala dvakrat, vendar iz petih tekem. Pet tekem ima tudi že Krka, ki je pred prekinitvijo prvenstva s 5:1 premagala Xiom Muto v vnaprej odigrani tekmi šestega kroga. S to zmago so večkratni državni prvaki še v igri za uvrstitev med štiri najboljše ekipe, ki se bodo po rednem delu tekmovanja – letos se igra po enokrožnem sistemu – borile za končno prvo mesto. Vendar novomeško ekipo v preostalih štirih tekmah čaka vse prej kot lahko delo, že v soboto pa bi morali presenetiti Mariborčane.

»Normalno, da ekipa ni tako dobro pripravljena, kot bi lahko bila, če ne bi bilo pandemije covid-19, kljub temu pa naši igralci s prizadevnostjo in dolgoletnimi izkušnjami lahko veliko pripomorejo k temu, da še enajstič osvojimo naslov državnega prvaka, kar je tudi naš cilj,« pred sobotno tekmo s Krko pravi Mirko Milovančević, trener in predsednik mariborske ekipe.

Na svojo peto letošnjo zmago pa računajo tudi v ŠD SU, kajti Arrigoni je v letošnji sezoni še brez zmage. »Zadovoljni smo, da se je vsaj za nekaj časa sprostilo igranje 1. SNTL. Po štirih odigranih krogih ostajamo neporaženi, zato smo s tem rezultatom izjemno zadovoljni. Verjamemo, da bo tako tudi po sobotnem gostovanju v Izoli,« se nove zmage nadeja Uroš Slatinšek, trener in igralec trenutno vodilne ekipe državnega prvenstva.

Dve tekmi preloženega petega kroga se bosta igrali v nedeljo, in sicer bo Mengeš I gostil Arrigoni, Savinja I pa Kemo Puconce I.

Derbi sedmega kroga v Cirkovcah

Dvojni spored v prvi ženski ligi v soboto čaka Rakek in drugo ekipo Vesne. Novinke v ligi, ki so do zdaj še brez zmage, bodo obakrat igrale v Zalogu. Veliko težje delo jih čaka v prvi tekmi, ko se bodo pomerile z drugouvrščeno prvo ekipo Vesne, po njej pa jih čaka še tekma z drugo zaloško ekipo. Mlade Založanke bodo v svoji prvi tekmi doma igrale z vodilnim Kajuh Slovanom.

»Dekleta so sezono dobro začela, opaziti pa je, da jim manjka tekmovanj in se tu in tam pojavljajo napake kot na začetku sezone. Toda ravno, ko smo spet ujeli ritem, je prišlo do ponovnega zaprtja. Ker sta v perspektivnem razredu le Lara Opeka in Tjaša Novak, sta lahko normalno trenirali le oni, druge pa na daljavo, kakšne posledice pa bo to pustilo na njihovi igri, bomo šele videli,« je pred nadaljevanjem sezone dejala Špela Polončič, trenerka Kajuh Slovana.

Zelo zadovoljni so po štirih odigranih krogih tudi v Cirkovcah, saj so do zdaj izgubili le proti Vesni I. Že dopoldne pa Cirkovce čaka obračun s Kemo Puconci, ki je za zdaj peta z dvema zmagama in dvema porazoma. Pucončanke so praznih rok ostale proti vodilnima ekipama, tako da bo tekma v Cirkovcah ena tistih, ki bi lahko odločale tudi o končnici državnega prvenstva. Kar velja tudi za tekmo v Izoli, kjer bo pri aktualnih državnih prvakinjah, ki letos igrajo brez svoje najboljše igralke, Lee Paulin, gostoval Logatec. Gostje so do zdaj odigrale le tri tekme, v zadnjih dveh krogih, ko so ostale praznih rok, pa so bile brez reprezentantke Nine Zupančič.  

Tudi v prvi ženski ligi nekateri klubi v nedeljo ne bodo počivali. Cirkovce bodo v preloženi tekmi petega kroga igrale z Izolčankami, druga ekipa Vesne pa s Fužinar Inter Diskontom. Po tekmi z drugo zaloško ekipo Ravenčanke čaka še obračun z Vesno I.