Za največje presenečenje 16. kroga 1. SNTL ženske so poskrbele Logatčanke, ki so s 5:4 premagale vodilno Ljubljano. Poraz Ljubljane je izkoristil Arrigoni, ki je bil doma s 5:1 boljši od Letrike in je zdaj prevzel vodstvo na prvenstveni lestvici. Do pomembne zmage v boju za končnico je prišel Kajuh Slovan, ki je v mestnem obračunu s 5:2 premagal Vesno. Pucončanke so bile doma s 5:3 boljše do Ravenčank, Jeseničanke pa so s 5:3 v gosteh premagale Preserjanke.

Hladen tuš so v Logatcu doživele Ljubljančanke, ki proti razigrani Nini Zupančič niso našle pravega protiorožja. Toda tokrat sta se ob Zupančičevi, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, izkazali tudi Katja Gutnik in Kaja Okorn, ki je v odločilni partiji s 3:0 premagala tokrat ne ravno razpoloženo Niko Veronik. V gostujoči ekipi, zanjo je bil to drugi letošnji poraz, sta po dvakrat zmagali Tamara Pavčnik in Zala Veronik.

Za zdaj imata mesto v končnici navkljub porazu v Logatcu zagotovljeno Ljubljana in Arrigoni, ki je doma v dobri uri premagal Letriko. Za Izolčanke sta po dvakrat zmagali Lea Paulin, ki se je že vrnila z evropskega prvenstva do 21 let v Varaždinu, in Jana Ludvik, eno zmago pa je prispevala Urška Čokelj. Za Vrtojbenke je bila uspešna le Tina Mozetič. Zato pa je bilo bolj vroče na Kodeljevem, kjer so se dveh točk veselile domačinke. Odlično igro je s tremi zmagami prikazala Lara Opeka, ki je premagala tudi aktualno državno prvakinjo Ivano Zero, ki je v prvem dvoboju sicer s 3:0 premagala mlado Enyo Moltaro. Pohvale v domači ekipi si zasluži z dvema zmagama tudi Tjaša Novak, ki je tudi ostala neporažena, za Založanke pa je enkrat zmagala še Špela Trelec.

Zanimivo je bilo tudi v Puconcih, več razlogov za dobro voljo pa so na koncu imele domače igralke. Z dvema zmagama sta se izkazali Nuša Vogrinčič, ki je ostala neporažena in Ana Kovačec, eno je prispevala še Staša Matis. Za Ravenčanke je bila obakrat uspešna Lea Kadiš, do ene zmage je šrišlaše Polona Kadiš.

V derbiju začelja so se dveh točk veselile Jeseničanke, ki pa so se morale za zmago v Preserju pošteno potruditi. Največjo oviro zanje je predstavljala Polona Letnar, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, vendar je bilo to premalo za prvo zmago Preserjank v letošnji sezoni. V jeseniški ekipi sta po dvakrat zmagali Mojca Smolej in Nuša Bolte, enkrat pa Barbara Jančič.

Izidi 16. kroga 1. SNTL ženske

Kema – Inter Diskont 5:3, Kajuh Slovan – Vesna 5:2, Arrigoni – Letrika 5:1, Preserje – Jesenice 3:5, Logatec – Ljubljana 5:4.

Vrstni red: 1. Arrigoni 30 (79:24), 2. Ljubljana 26 (77:25), 3. Kajuh Slovan 22 (61:39) – tekma manj, 4. Logatec 20 (65:48), 5. Vesna 18 (63:46), 6, Kema 14 (47:54), 7. Letrika 12 (39:57), 8. Inter Diskont 10 (42:56) – tekma manj, 9. Jesenice 4 (21:76), 10. Preserje 0 (10:80).